MHP'Lİ YILMAZ'DAN MALAZGİRT MESAJI

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av.Mehmet Ali Yılmaz,Malazgirt Zaferinin 949.yıl dönümü nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı.

  • 27 Ağustos 2020 - 04:35
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Yılmaz:”Malazgirt Zaferi'nin 949. yıldönümü, herkes için kutlu bir yürüyüşün başladığı gündür. Anadolu, Malazgirt Zaferi ile bize vatan olmaya başlamış, milletimizin tarihi yürüyüşünü ve ilerleyişini hızlandırmıştır. Bin yıldır vatan toprağı olan, kıyamete kadar da vatan toprağı kalacak, Anadolu'nun kilidi açılmıştır. Bu zaferden sonra zulmün yerini adalet, düşmanlığın yerini kardeşlik, kinin yerini sevgi almıştır. Malazgirt ruhu, bizleri birbirimize sımsıkı bağlayan, çok güçlü bir bağ olmuştur.

Sultan Alparslan, Malazgirt Zaferine hazırlanırken, askerlerine, 'Biz ne kadar az olursak olalım, onlar ne kadar çok olursa olsunlar, daha fazla bekleyemeyiz. Bütün Müslümanların, minberlerde bizim için dua ettiği şu saatlerde, kendimi düşman üzerine atmak istiyorum. Ya muzaffer olur gayeme ulaşırım, ya şehit olur cennete girerim' diye seslenmiştir. İşte bu inanmışlıkla, bu adanmışlıkla, bu azamet ve bu tevazuuyla, savaşa giren Sultan Alparslan, yüzlerce yıl sürecek bir sevgi medeniyetinin de kapılarını aralamıştır.

Bu ses; Sultan Alparslan’ın Malazgirt’ten, Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’dan, Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’dan, bu mukaddes vatan toprağı için verdiği, mübarek bir sestir" dedi.

Bu topraklarda hüküm süren Aziz Milletimiz, bin yıldır dünyaya adaleti, hakkı, hukuku haykırmıştır. Haykırmaya da devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Anadolu’nun kapılarını bizlere açan, Merhum Sultan Alparslan’ı ve kutlu askerlerini, cennet vatanımız uğruna canını seve seve veren tüm şehitlerimizi, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum" dedi.