MHP DENİZLİ'DE 8 İSİM DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

MHP Denizli'de soğuk duş etkisi yaratacak bir gelişme yaşandı.

  • 03 Aralık 2019 - 00:46
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Edinilen bilgiye göre, MHP Denizli'de 8 isim ihraç istemiyle disipline sevk edildi. İsimler arasında MHP Denizli'nin etkili isimleri de yer alıyor.

MHP İl yönetim kurulu kararıyla, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen 8 kişinin isimleri ise şu şekilde;

Feza Akyol, Meral Kovan, Cafer Sarı, Erol Sönmeztürk, İsmail Yarımca, Oğuz Ekici, Murat Naci Öncel, Salih Keskin

MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk ise bazı yayın organlarına yaptığı açıklamalarda; "MHP Denizli İl Yönetim Kurulu kararıyla partimize üye 8 kişi tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmiştir" dedi.

İSİMLERDEN BAZILARI İL BAŞKANLIĞI İÇİN ADI GEÇENLER

MHP Denizli'nin mevcut il başkanı Cafer Birtürk ve yönetiminin vermiş olduğu karar ile disipline sevk ettiği isimler arasında en çok dikkat çeken isimler ise il başkanlığı için kulislerde adı geçenler ve çalışmalar yapanlar oldu. İhraç edilen isimlerden Cafer Sarı'nın açık açık il başkanlığına adaylığını koyacağı ve bunun için partinin ileri gelenlerinden destek beklediği bilinirken, eski Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Öncel ve Salih Keskin'in isimleri ise kulislerde sıkça il başkanlığı için konuşulanlardı.

YARIMCA İSMİ ŞOK ETKİSİ YARATTI

1959 yılında Denizli’nin Kale ilçesinde dünyaya gelen ve ilkokulu Denizli’de okuduktan sonra küçük yaşta ticarete atılan, siyasette uzun süre aktif rol oynayan İsmail Yarımca isminin bu listede olması ise camia tarafından üzüntüyle karşılandı. 2 dönem MHP'de Kale Belediye Başkanlığı görevi yapan ve 10 yıl il genel meclisi üyeliği yapan Yarımca, 2015 seçimlerinde MHP'den 4. sıra milletvekili adayı olarak listede yerini almış ve aktif çalışmasıyla taktir toplamıştı. Siyasetin Denizli'de ağabeylerinden olan Yarımca isminin bu listede olmasının ise büyük tepkilere yol açacağı düşünülüyor.