MERKEZEFENDİ'NİN ÖZEL ÖĞRENCİLERİ MEZUN OLDU

Merkezefendi Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi’nde meslek atölyelerinde ve el işi kurslarında eğitim gören öğrenciler, Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle mezuniyet sevinci yaşadılar. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “113 öğrencimizle birlikte bir yıl boyunca çalıştık. Onlardaki değeri keşfedip, daha yükseklere çıkarmayı başardık. Anne ve babalar, sizler daha çok yoruldunuz, emek verdiniz. Sizlere minnettarız. Her konuda elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.

  • 22 Temmuz 2019 - 07:30
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Merkezefendi Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi, ilk mezunlarını verdi. Kuaförlükten ahşap boyama kursuna, seramik kursundan halı-kilim dokuma kursuna, bilgisayar kursundan kasiyerlik kursuna kadar birçok mesleki ve sanat atölyesinde bir yıl boyunca eğitim gören özel öğrenciler, Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle mezun oldular. Tören öncesinde Engelsiz Yaşam Akademisi öğrencilerinin yılsonu sergisinin kurdelesini Merkezefendi Belediyesi Başkan Yardımcıları Necdet Yılmaz, Fatma Atıcı Bakcan ve Fatih Coşkun ile birlikte kesen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan yapılan eserleri beğenerek öğrencilerle yakından ilgilendi.

Büyük bir coşkunun hakim olduğu mezuniyet töreninde konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “113 çocuğumuzla birlikte bir yıl boyunca çalıştık. Onları hayata katmaya çalıştık. Onlardaki değeri keşfedip daha yükseklere çıkarmayı hep birlikte başardık. Salonumuzun kalabalığından görüyorum ki bunu hocalarımızla birlikte başarmışız, ne mutlu bize. Engelsiz Yaşam Akademimizde ahşap boyamadan el sanatlarına, halı dokumadan sanata ve spora 14 farklı atölyede çocuklarımızla birlikteydik. Akademimizde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anne ve babalara minnettar olduğunu belirten Başkan Doğan, “Anne ve babalar, bizlere göre bir kat daha fazla yoruldunuz. Onlara emek verdiniz. Onlar güldüğünde sizler de güldünüz. Onlar nefes aldığında sizler de nefes aldınız. Bu uğurdaki emekleriniz için sizlere minnettarız, iyi ki varsınız. Bizlerle her zaman uyum içinde çalışan Merkezefendi Halk Eğitim Müdürümüze, İl Sağlık Müdürlüğü’ne katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. Yeni dönemde de bu uyumlu çalışmayı devam ettirmek istiyoruz” dedi.

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ”

Engelli bireyler için yeni dönemde de projelerin yapılacağının altını çizen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, gerekli çalışmaların gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Doğan, “Engelli kardeşlerimizi engelsiz bir şekilde yaşama dahil etmek için yeni dönemde de projelerimiz olacak. Arkadaşlarımız projeler için çalışıyorlar. Biz de açıklamak için inanın heyecan ile bekliyoruz. Engelsiz yaşam merkezinde fizik tedavi merkezini ve mutfağı aktif hale getirmek istiyoruz. Bizler her konuda sizler için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bizler göreve talip olurken en önemli şartımız ortak akıldı. Bu ilçeyi hep birlikte ortak akılla yönetmek istiyoruz. Bu uğurda siz değerli velilerimize, engelli kardeşlerimize yeni dönemde rol vereceğime söz veriyorum. Sizler için her şey daha kolay ve daha güzel olacak. Öğrencilerimize yaşam boyu sağlıklı ve güvenli bir hayat diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın konuşmasının ardından Engelsiz Yaşam Akademisi öğrencileri şiirler okudu, halk oyunları oynadı, sahne gösterisinde bulundu. 10. Yıl Marşı’nı ve İzmir Marşı’nı büyük bir coşkuyla söyleyen özel öğrenciler programın son kısmında Başkan Doğan’dan diplomalarını aldı. Akademi öğrencileri mezuniyetlerini kep atarak kutladı. Düzenlenen programa, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Necdet Yılmaz, Fatma Atıcı Bakcan ve Fatih Coşkun, Merkezefendi Halk Eğitim Müdürü Turan Genç, meclis üyeleri ve veliler katıldı.