MERKEZEFENDİ'DEN 3 GÖREVE ATANAN MÜDÜRLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Bugün bazı internet sitelerinde Merkezefendi Belediyesinde Ayşe Güven'in 3 ayrı müdürlük görevi yürüttüğü haberi yer aldı. Uygulamayı eleştiren haberlerin aksine Güven’in sadece Özel Kalem Müdürlüğünden maaş aldığı ve ilçe belediyesinde AK Parti döneminde de Mehmet Akif Eskicioğlu’nun tıpkı Ayşe Güven gibi özel kalem müdürü, basın yayın müdürü ve muhtarlık işleri müdürü olarak görev yaptığı öğrenildi.

  • 03 Mart 2021 - 18:46
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Bugün bazı internet sitelerinde CHP’li Merkezefendi Belediyesinde Ayşe Güven’in Özel Kalem Müdürü, Halkla İşler Müdürü ve Muhtarlık İşleri Müdürü olarak göreve getirildiği yönünde haberler yer aldı. Sosyal medyada gündem haline geldiği bilgisine dayandırılarak yapılan haberde farklı belediyelerdeki uygulamalarda gündeme taşınarak, CHP’li belediyelere yönelik eleştiriler yapıldığı görüldü.

TEK MÜDÜRLÜK İÇİN MAAŞ ALIYOR

Sitelerde yapılan haberlerin ardından haber merkezimizin belediyede yaptığı araştırma sonucu Ayşe Güven’in atamasının yerel seçimlerin hemen ardından yapıldığı ve bu atamaların internet sitesinde uzun zamandır yer aldığı ortaya çıktı. Güven’in Yerel Yönetimler Yasası gereği sadece Özel Kalem Müdürlüğü görevi nedeniyle maaş aldığı, vekaleten yürüttüğü Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevleri için herhangi bir maaş almadığı öğrenildi. Ayrıca Güven’in Yerel Yönetimler Kanunu gereği olması zorunlu olan 3 müdürlükte sadece 4 personel ile birlikte görev yaptığı bilgisine ulaşıldı.

AK PARTİ DÖNEMİNDE DE UYGULAMA AYNI

Haber merkezimizin ulaştığı belediye yetkilileri 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinden önce AK Parti’li Muhammed Subaşıoğlu tarafından yönetilen Merkezefendi Belediyesinde Mehmet Akif Eskicioğlu’nun tıpkı Ayşe Güven gibi Özel Kalem Müdürü, Basın Yayın Müdürü ve Muhtarlık İşleri Müdürü olarak görev yaptığını söyledi. 2014 yılında uygulamasına geçilen Büyükşehir Belediye Kanunu ile ilçe statüsü kazanan Merkezefendi Belediyesinde daha önce benzer örnekler olmasına karşın Ayşe Güven ismi üzerine yapılan bu haberlerin iyi niyetli olmadığı düşünen yetkililer, iki yıla yakın süredir aynı görevlerde yer alan ve sadece tek bir görevi için maaş alan Ayşe Güven ismi üzerinden Belediyenin yıpratılmak istendiğini söylediler. Yapılan haberlerin tek bir kalemden çıktığına dikkat çeken belediye yetkilileri, çalışmalara bahane bulamayanların bu yöntemle sosyal medyada sadece birkaç trol hesabın yazdığı bir durum üzerine hiçbir araştırma yapmadan konuyu gündeme getirdiğini öne sürdü.

KAMU YARARI VAR 

Her bir müdürlük görevi için, farklı bir çalışma ekibi kurulmasının neden olacağı maliyete dikkat çeken yetkililer “Kurumsal olarak hiçbir aksaklığa neden olmaksızın 2 müdürlüğün vekaleten devri sayesinde ekonomik bir girdi sağlandığı, belediye çalışmalarından azıcık haberdar olan herkesçe görülecektir. Bu haberlerin maksatlı olduğu ve bu maksadın vatandaşların çıkarı olmadığı aşikardır” diyerek eleştirilerin yersiz olduğunu savundular.