MERKEZEFENDİ KİTAP GÜNLERİ’NDE ÜNLÜ İSİMLER KİTAPSEVERLERLE BULUŞTU

Türkiye’nin önde gelen isimlerini konuk eden Merkezefendi 2. Kitap Günleri, bir günü daha geride bıraktı. Merkezefendi Belediyesince düzenlenen etkinliğin dokuzuncu gününde birbirinden değerli yazar, gazeteci ve sanatçılar okuyucularıyla bir araya geldi. Usta isimler Denizlililer tarafından gösterilen ilgiden ve düzenlenen etkinlikten dolayı duydukları memnuniyeti ve mutluluğu dile getirdiler. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, katkılarından dolayı yazarlara ve kitapseverlere teşekkür etti.

  • 05 Haziran 2022 - 18:40
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Merkezefendi Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen ve 10 gün sürecek olan Kitap Günleri, kitapseverlerin yoğun ilgisiyle devam ediyor. Kitap Günleri’nin dokuzuncu gününde birbirinden değerli isimler okurlarıyla söyleşi ve imza günü etkinliğinde bir araya geldi. Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kültür ve sanat organizasyonunda Gazeteci Yazar Murat Ağırel, Gazeteci Yazar Yavuz Selim Demirağ, Gazeteci Selcan Taşçı, Tarihçi Yazar Yusuf Halaçoğlu, Yazar Şükran Kozalı, Kişisel Gelişimci Bircan Yıldırım, Yazar Sema Soykan ile Gazeteci Emin Çapa ve Dilek Cesur gerçekleştirdikleri söyleşiler ile dinleyicileri ile buluştu. Türkiye’nin saygı duyulan isimleri söyleşilerinin ardından imza günü etkinliği gerçekleştirdi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Kitap Günleri’nin en yoğun günlerinden birinin yaşandığını belirterek, “Hemşehrilerimiz bu güzel hafta sonunda bizleri yalnız bırakmadı. Kitap Günlerimizin artık sonuna geliyoruz. Çok değerli isimleri Merkezefendimizde ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Denizlililerin gösterdiği yoğun ilgiden dolayı, değerli yazarlarımızın Kitap Günleri’ne katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN DURUMUNU KONUŞTULAR

Yazdıkları kitaplar ve yaptıkları haberlerle Türkiye’nin gündemini oluşturan Gazeteci Yazar Murat Ağırel, Gazeteci Yazar Yavuz Selim Demirağ ve Gazeteci Selcan Taşçı, Petek Salon’da gerçekleştirdiği söyleşi büyük ilgi gördü. Söyleşiye İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Bağımsız Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan ve Fatih Coşkun ve çok sayıda dinleyici katıldı. Usta kalemler, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum hakkında konuşarak değerlendirmelerde bulundular. Adaletin, demokrasinin, basının herkese lazım olduğunu söyleyen gazeteciler, gelecek için umutlu olduklarını dile getirdiler. Söyleşinin ardından Ağırel, Demirağ ve Taşçı, kitaplarını okurları için imzaladılar.

“BİLİM İLE İÇ İÇE OLMAK ZORUNDAYIZ”

Yazar Sema Soykan ile Gazeteci Emin Çapa, dünyanın ve Türkiye’nin bilime, eğitime ve teknolojiye verdikleri önem hakkında tartıştılar. Yazmanın, konuşmanın insanı geliştirdiğini ve bunları insanın kendisi için yapması gerektiklerini söyleyen ikili, “Türkiye’ye, bizim çocuklarımıza inanıyoruz. Bilim ile iç içe olmak zorundayız. Çünkü diğer ülkelerin çocukları ile yarışacak konuma gelmeliyiz hatta onları geçmeliyiz. Birçok gencimizin hayali yurtdışına gitmek olmamalı. Kendi şehrinde, kendi memleketinde bu ülke için çalışmalı ve karşılığını almalıdır. Sanat, bir ülkenin olmazsa olmazıdır. Ekonominin temeli kesinlikle bilimdir, matematiktir. Türkiye’nin geleceği aydınlık, güzel günler göreceğiz” ifadelerinde bulundular. Söyleşinin ardından Yazar Sema Soykan, okurlarıyla imza etkinliğinde hem kitaplarını imzaladı hem okurlarıyla sohbet etti.

“YAŞAMIN KAYNAĞI SEVGİDİR”

Kişisel Gelişimci Bircan Yıldırım gerçekleştirdiği söyleşide insanın kendisini tanıması üzerine konuştu. Uzun yıllar nefes, meditasyon teknikleri ile insanın kendisini şifalandırmak amacı ile çalışmalar gerçekleştiren Yıldırım, “Yaşamın kaynağı sevgidir ve dünyayı ancak sevgi kurtaracaktır. İnsana has önemli duygulardan biride aitlik duygusudur. Kişi yaşadığı topluma, çevreye, aileye ait olmak ister ve bunun sayesinde kendini değerli hisseder. Bunun için kişi yaşamını keşfetmesine ve gülümsemesine engel olan kişileri hayatından çıkarmalıdır. Çünkü bu kişiler diğerinin üzerinden egolarını tatmin ederek kendilerine değer verdirerek karşıdakini değersiz hissettirirler” şeklinde konuştu. Yazar Yıldırım konuşmasının ardından imza etkinliği düzenledi.

SÖYLEŞİLERE BÜYÜK İLGİ

Tarihçi Yazar Yusuf Halaçoğlu, Türkiye’nin tarihi hakkında söyleşide bulundu. Halaçoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Türkiye’nin mevcut durumunu dinleyicileri için anlattı. Halaçoğlu, “Geçmişimizi iyi bilmez isek geleceğimizi doğru inşa edemeyiz. Bunun için de kaybedecek bir tek dakikamız bile yok. Her anımızı okuyarak, öğrenerek geçirmeliyiz. Ülkemizin geleceği için okumalıyız. Bu ülke kolay kazanılmadı” dedi. Halaçoğlu, konuşmasının ardından kitaplarını imzaladı.

Yazar Şükran Kozalı söyleşisinde, hayatını ve eserlerini anlattı. Kozalı, birçok eser yazdığını söyleyerek, “Küçüklükten itibaren sürekli şiir yazardım, mahallenin aşk mektuplarını da ben yazardım. Bu nedenle imla kurallarını, kompozisyonu öğrendim. Her zaman meraklıydım. Her zaman sorguladım. Kadınların, toplumun temel direğidir. Kadınların Atatürk’ün izinden ayrılmadan, özgürlüklerinden taviz vermeden kendi yollarını çizmesi gerek” diye konuştu.

Çocuklara sevgiyle davranılması gerektiğini belirten Yazar Dilek Cesur ise, “Birbirini sevmeyen anne babanın çocukları olmak maalesef çocukları hayata bir sıfır geride başlatıyor. Sadece çocuklarımızı sevmek yetmiyor. Her çocuk birbirine sevgi ile bakan anne babaya sahip olmak ister. Mutlu bir çocukluk geçirmek için bu çok önemli. Sadece kendi çocuklarımızın geleceği için değil başkalarının geleceği içinde çocuklarımızdan sabrımızı ve şefkatimizi esirgememeliyiz” ifadelerini kullandı. Cesur söyleşisinin ardından imza etkinliği gerçekleştirdi.

İmza etkinlikleri kapsamında ise saat Ece Özbaş, Mustafa Soylu, Sinan Akyüz, Kamuran Akdemir, Seval Uysal, Türkay Kılcı, Raşit Öztürk, Hale Gökalp Sezer, Fatma Peşemen Dirican, Hilal Yerlikaya ve Denizlili Yazarlar Hüsamettin Ataman, Hatice İbiş, Fazıl Çolak, Nadire Yetiş ve Zeliha Coştur stantlarında kitaplarını okurları için imzaladılar.


Haber Foto Galeri