MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ DENİZLİ BASKET DEVLERİ GEÇTİ

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, ligde oynadığı 14 maçı da kazanarak müthiş bir seri yakaladı. Sezon başından beri namağlup liderliğini sürdüren Denizli Basket, Basketbol Süper Ligi, Türkiye Basketbol Ligi, Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde yenilmeyen tek takım unvanıyla Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi devleri geride bıraktı.

  • 07 Şubat 2019 - 16:51
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Merkezefendi Belediyesi tarafından parkeye döndürülerek, Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde Denizli’yi temsil etmeye başlayan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, başarısıyla spor camiasında adından sıkça söz ettiriyor. Yeni kurulan bir ekip olarak yola çıkan Denizli Basket, kısa zamanda takım olma ruhunu ve birlikteliği sağlayarak, parkede karşılaştığı 14 rakibini de yenmeyi başardı. Genel Menajer Çağlar Turan, Baş Antrenör Şahin Ateşdağlı ve Yardımcısı Evren Yenice ile sıkı bir çalışma içerisinde olan Denizli Basket, ligde namağlup olarak yoluna devam ediyor. 14 maç kazanarak müthiş bir seri yakalayan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, Basketbol Süper Ligi, Türkiye Basketbol Ligi, Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde yenilmeyen tek takım unvanıyla Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi devleri geride bıraktı.

TAKIMIN İSTATİSTİKLERİ

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Takımı, istatistikleriyle de başarılı bir grafik çizdi. Buna göre Denizli Basket, 14 maçta 1131 sayı attı. 2 sayılık atışlarda 608 sayı bulan Denizli Basket, 3 sayılık atışlarda ise 360 sayı elde ederken, serbest atışlarda ise 163 sayı buldu. Ribaund mücadelelerini ise 595 kez kazanan D---enizli temsilcisi defans ribaundunu 414 kez alırken hücum ribaundunda ise bu rakam 181 oldu. Takımın genel asist rakamı ise 314 olarak kayıtlara geçti. 149 top çalma ile oynayan Denizli Basket, 200 top kaybı yaptı. 29 blok yapan takımın faul sayısı ise 331.

AZİZCAN FARK YARATTI

Takımın sayı, ribaund ve blok lideri 15 numaralı formasıyla Azizcan Özdemir oldu. 14 maçta 176 sayı atan Azizcan Özdemir, 110 ribaund, 11 blokla oynadı.

BURAK YÖNDER ASİST LİDERİ

Takıma sonradan katılan Burak Yönder ise asist sıralamasında ilk sırada yer aldı. 6 karşılaşmada forma şansı bulan Yönder, takım arkadaşlarına 25 asist yaptı.

EN FAZLA SÜRE KEMAL CAN AKTUNA’ DA

Takımın en fazla süre alan oyuncusu ise Kemal Can Aktuna oldu. 6 saat 25 dakika sahada kalan Aktuna’yı, Aziz Can Özdemir takip etti. 5 saat 46 dakika parkede kalan Özdemir’in, 5 saat 38 dakika ile Deniz Can Çevik takipçisi oldu.