MERKEZEFENDİ BASKET, ESKİŞEHİR’DE FIRTINA GİBİ ESİYOR

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Erkekler Federasyon Kupası müsabakaları Eskişehir’de devam ediyor. Merkezefendi Belediyesi Basket Takımı, kupada ikinci maçını da kazandı.

  • 02 Ekim 2019 - 19:09
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

İlk maçını Gemlik Basketbol karşısında 17 farkla kazanan Merkezefendi Belediyesi Basket Takımı, Federasyon Kupası’nda ikinci gün rakibi Bandırma Kırmızı oldu. Temsilcimiz, maça iyi başladı. Savunma ve hücum ribauntlarında üstünlük sağlayarak ilk periyodu 20-15 önde bitirdi. İkinci periyotta rakibine baskı uygulayan Merkezefendi Belediyesi Basket Takımı, pota altında daha fazla sayı üretti ve ilk yarıyı 35-29 önde bitirdi.

İkinci yarıda hız kesmeyen temsilcimiz, üçüncü periyotta da üstünlüğünü sürdürdü “53-42”. Maçın son periyodunda da temposunu yavaşlatmayan Merkezefendi Belediyesi Basket Takımı, rakibine 20 sayılık üstünlük sağlayarak maçı 82-62 kazandı. Baş Antrenör Şahin Ateşdağlı, her zaman yanlarında ve destekçileri olan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a galibiyeti armağan ettiklerini söyledi. Ateşdağlı, “Eskişehir’den kupayla Denizli’ye dönerek Başkanımıza armağan etmek istiyoruz” dedi.

Eskişehir’de, 2’de 2 yapan temsilcimiz finale göz dikti.

ÖNE ÇIKANLAR

Oleksandr Mishula; 19 sayı, 3 ribaunt ve 4 asist. DaVonte Lacy; 17 sayı, 7 ribaunt ve 2 asistle oynadı.

Merkezefendi Belediyesi Basket Takımı Baş Antrenörü Şahin Ateşdağlı, Eskişehir’den Denizli’ye kupayla dönmek için takımının elinden gelenini yaptığını söyledi. Ateşdağlı, “Kupayı Merkezefendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’a armağan etmek istiyoruz” dedi.