MERKEZEFENDİ BASKET ANKARA'DA ŞOV YAPTI

TBL 20. haftasında Mamak Belediyesi deplasmanına giden Merkezefendi Bld. Denizli Basket karşılaşmadan 93-65 farklı galibiyetle ayrıldı. Merkezefendi bu sonuçla galibiyet sayısını 13'e çıkarırken, Mamak 11 galbiyette kaldı. 

  • 23 Şubat 2020 - 05:53
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Mamak Belediyesi, Mustafa Baki Görür-Ovidijus Varanauskas-Hamit Sezaver-Ogün Sevinç-Lotanna Nwogbo beşiyle Merkezefendi Bld Denizli Basket ise Oleksandr Mishula-Ümit Sonkol-Soner Şentürk-Thomas Gipson-Altan Erol ile karşılaşmaya başladı. 

Mamak, hızlı hücumlardan arka arkaya bulduğu sayılarla üstünlüğü eline aldı.Ancak son bölümde topu daha iyi paylaşan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, çok geçmeden farkı eriterek öne geçmesini bildi. İlk çeyrek 26-20 Merkezefendi üstünlüğüyle geçildi. 

İkinci çeyreğe tutuk başlayan Mamak, rakibinin sayılarına karşılık veremedi. Merkezefendi Belediyesi ise yakaladığı ritmi sürdürerek farkı çift hanelere çıkardı. Ancak kenardan gelen genç oyuncu Engin Kalkan'ın sahaya koyduğu enerjiyle iyi momentum yakalayan Mamak, farkı eritmeye başladı. Mishula ve Gökhan'la cevap vermesini bilen Merkezefendi farkı tekrar çift hanelere çıkardı ve devreyi 49-35 önde tamamladı. 

7-0 ile üçüncü çeyreğe başlayan Merkezefendi arayı açtı. Mamak sürekli değişikliklerle doğru beşi bulmaya çalıştı. Bu çeyrekteki ilk sayılarını Engin'le kaydeden Mamak, zorlu rakibi karşısında ayakta kalmaya çalıştı. 6-0'la seri yakalayan Mamak farkı aşağı çekmeye çalıştı, bu dönüşe cevap vermesini bilen Merkezefendi farklı üstünlüğü elinde tutmaya devam etti ve çeyreği 62-50 önde tamamladı.

Son çeyreğe dış şutlarla başlayan Mamak, açılan fark karşısında direnmeye çalıştı. Bu dakikalarda sahada daha rahat bir oyun sergileyen Merkezefendi içerde bulduğu koridorla farkı açmaya devam etti. Karşılaşmayı Merkezefendi Bld Denizli Basket 93-65 kazanarak son 6 maçta 5. galibiyetini aldı. 

Öne çıkanlar…

Mamak Belediyesi: Mustafa Baki Görür 10 sayı, Hamit Sezaver 9 sayı, Engin Kalkan 8 sayı

Merkezefendi Bld. Denizli Basket: Ümit Sonkol 20 sayı, Aleksandr Mishula 19 sayı-6 ribaund, Thomas Gipson 17 sayı-7 ribaund