MEMLEKET PARTİSİ KURUCU İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Memleket Partisi Denizli İl Başkanı Yılmaz İçen ve yönetiminden bazı isimler istifa etti. İçen basın açıklaması yaparak partiden istifa ettiğini duyururken istifasında birden çok şeyin etkili olduğunu söyledi. İçen'in "parti içerisinde paralel yapılaşma var" sözleri ise dikkatlerden kaçmadı.

  • 10 Ağustos 2021 - 14:11
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP’den ayrılan Muharrem İnce’nin kurduğu ve genel başkanlığı yaptığı Memleket Partisi’de ilk istifa Denizli’den geldi. Kurucu il başkanı olarak Denizli’de görev yapan Yılmaz İçen bugün basın açıklaması yaparak partisinden istifa ettiğini duyurdu. 

Yılmaz İçen basın açıklamasında 7-8 kişi olarak partiden istifa ettiklerini belirtirken herhangi bir başka parti ile yol yürümeyeceklerini vurguladı. İçen parti içerisinde paralel bir yapılanma meydana geldiğini söyleyerek il başkanı olarak ikinci planan atıldığını ve çalışmalardan gerekli bilgilendirmelerin kendisine yapılmadığını söyledi.

İNCE’YE SİTEM

Yılmaz İçen basın açıklamasında 3 gün önce Denizli’de parti içerisinde yaşanan problem hakkında yardım almak için Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye telefonla ulaşmaya çalıştığını ancak ulaşamadığını daha sonra da Muğla İl Başkanı vasıtasıyla ulaştığını “Türkiye’nin neresinde olursanız olun 10 dk sizinle görüşmem lazım başkanım, çok acil durum” dediğini ancak kendisine hala geri dönüş yapılmadığını söyledi. 

İçen, genel başkan İnce’ye yaptığı yardım çağrısına geri dönüş olmamasıyla ilgili “Bir genel başkan, il başkanının sıkıntısı olduğunda geri dönmek zorundadır. Eğer dönmüyorsa babam da olsa onunla yol yürümem” dedi.