MEHMET ÖZDEN'İN KALEMİNDEN - NEREDESİNİZ EFENDİLER?

Mehmet Özden'in kaleminden - Neredesiniz Efendiler? Henüz Seçim Bitmedi!

  • 16 Mayıs 2023 - 15:35
  • Son Güncelleme : 16 Mayıs 2023 - 19:14

Denizli milletvekillerini seçti. Ankara’ya gidecek olan isimler belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir kazananı olmaması nedeniyle 2. tur bekleniyor. Değişim isteyenler hayal kırıklığıyla birlikte bir arayış içerisinde. Herkes kendi çabalarıyla hala ne yapabilirim diye düşünüyor. 

Milletimize vekil olarak ortaya çıkan isimlerden ise maalesef arkasını dönüp gidenleri görmek mümkün.

Paylaşımlar son buldu.

Fotoğraf vermeler bitti.

En son fotoğraflar sandık başında idi.

Bu yazı dizisine İYİ Parti ile başlamak istiyorum. Seçim süreçlerini yakından takip etme şansı yakaladım. Adaylardan birinin de çalışmalarının koordinasyonunda olmam nedeniyle bu yazımı seçim çalışmamızın bittiği güne sakladım. Kendisinin çabasına ve çalışmasına olan saygım nedeniyle parti içerisinde zarar görmesini istemediğim için bugün gazetecilik vazifemi yerine getirerek bir çağrıda bulunmak istiyorum.

İsimler üzerinden giderek sizlerle her gün birer birer aldığım notları paylaşmak istiyorum.

İBRAHİM ŞENEL

İYİ Parti, Denizli'nin iş dünyasında tanıdık  isimlerden olan İbrahim Şenel'i 2. sıradan aday olarak listeye yazdı.

Kendisi ışık olmaya gelecekti fakat ışığının yetersiz olduğu seçim sonuçlarıyla birlikte ortaya çıktı.

Milletvekili seçimlerinde daha çok isimlere bakan halk, yüzünü İYİ Parti’ye yeterince çevirmedi.

Meydana gelen depremden sonra üstüne bir sorumluluk aldığını dile getiren ve bu nedenle aday olduğunu açıklayan Sayın Şenel, seçim çalışmalarında işçilere karşı yaptığı balkon konuşmalarıyla istediği samimiyeti yakalayamamış gibi görünüyor.

"İYİ Parti aidiyetim milletvekili aday adaylığım ile sınırlı kalmayacak" diyen Şenel,

Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tura kalmışken sahada göremediğimiz isimlerin ilki.

Bildiğim kadarıyla partide bulunan arkadaşlarına teşekkür ederek vedalaştı.

Hiçbir şeyi hesapsız yapmadığını kendi ağzıyla beyan eden İbrahim Şenel partisi için gerekli heyecanı vatandaşta yaratamadığı gibi şu anda 2. tura kalan seçimler için hiçbir söylemde ya da mücadelede bulunmayan isimlerden biri olmaya devam ediyor.

Kendisine çağrımdır sahaya çıkın ve 2. tur için seçmenle buluşmaya devam edin.

Ya da etkileyebiliyorsanız en azından iş dünyasıyla buluşmayı sürdürün.

Aksi takdirde Denizli unutmaz. Denizli’nin, halkın Lobiciliğe değil, Değişime ihtiyacı var.

KADİR TATIK

Seçim sürecinde elinden geldiğince mücadele vermiş olsa da

3. sıra adayı olarak Tavas’ta girdiği yerel seçimlerin ardından yaptığı hatayı tekrarlamak üzere.

Kendisi 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın Tavas Belediye Başkan adayı olmuştu.

%45’lik bir oy oranıyla seçimi Cumhur İttifakı’nın kalesinde kaybeden Tatık, oy oranıyla aldığı başarısını genel seçimlere taşımak istedi ve partisinin 3. sıra adayı oldu.

Tavas seçimlerinden sonra yaptığı en büyük hata ortadan ani kayboluşuydu. Onu ancak genel seçimlerde tekrar karşımızda gördük.

Sayın Tatık sizi bir gazeteci olarak değil, bir vatandaş olarak ikaz etmek istiyorum. Lütfen aynı hatayı tekrarlamayın ve sahalara dönün. Yorulmak yok. Henüz seçim bitmiş değil. Partinize başarı kazandırabilecek oy oranlarını yükseltebilecek ideal bir aday olmanıza rağmen Tavas seçimlerinden sonra sahada olmamanız, teşkilatınızla birlikte çalışmamanız nedeniyle unutulan bir isimdiniz. Halbuki Tavas seçimlerinde yakaladığınız oy oranı sizi başarılı kılıyordu. Aynı hatayı tekrarlamanız dahilinde bu sefer çok daha büyük kayıplar ile karşılaşabiliriz.

ŞEBNEM Bababalım YAĞCI

Şebnem hanıma sahaya çıkın demeyeceğim çünkü kendisi ikametinin bulunduğu ANKARA’ya seçim günü erken saatlerde döndü.

Partide çalıştığı insanlarla helalleşen sonrasında arkasına bakmadan giden Şebnem hanımı daha çok dedesinden tanımanız mümkün.

Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım’ın torunlarından birisi olan Şebnem Yağcı, TBMM’nin ilk dönem milletvekili olan dedesinin ismiyle kendisini tanıtmıştı.

Dedesinin Atatürk ile çekilmiş fotoğrafını her zaman yanında taşıyan İYİ Parti’nin 4. sıra adayı bazı zamanlarda ise dedesinin Atatürk ile çekilmiş 2 fotoğrafı olmasıyla övünmüş, yaptığı seçim çalışmalarını turistik gezilere çevirmişti.

Seçim çalışmalarını sosyal medya hesabı üzerinden takip ettiğim Sayın Yağcı’nın, daha çok Bayramyeri'nde bulunan esnafların vitrinlerini çektiğini, kırmızı biber fotoğrafı paylaştığını, Denizli’nin tarihi camilerinin fotoğrafını çekerek paylaştığını görmeniz mümkün.

Kendisini ve söylemlerini bu yazım üzerinden daha çok merak ederseniz sayın Yağcı’nın youtube üzerinden paylaşılmış, izlenmesi 30-50 arasında kalan videolarını izleyerek hem izlenme sayılarını arttırabilir hem de kendisinin komik bulduğum açıklamalarını izleyebilirsiniz.

Kendisini Denizli'ye çalışmaya davet etmiyorum umarım bir sonraki gelişiniz turistik amaçlı olmaz temennisinde bulunuyorum.

UĞUR ÇİZMECİOĞLU

Kendisini Belediye Meclis Üyesi olduğu dönemlerde birkaç kere takip etmiş sonrasında konuşmalarını ve yaptığı siyaseti beğenmediğim için çokta takip etmeye değer bulmamıştım.

Kendisi partisi tarafından 5. sıra aday olmaya layık görüldü lakin, çalıştığını söylemek çokta mümkün değil. Kendisi hakkında çok da bir şey yazmama gerek yok benim için Ankara’da gerçekleştirilen Aday tanıtım toplantısında ağzında sakızı, eli cebinde gezen adam olarak kalacaktır.

Kendisini eksik kaldığı çalışmayı tamamlamaya davet ediyorum ve 2. tura kalan seçimler için mücadele etmeye çağırıyorum.

SAYIN VEKİL ADAYLARI SİZLERE SESLENİYORUM:

EĞER BUGÜN DEĞİŞİME OLAN İNANCINIZI KAYBEDER VE BİR KÖŞEYE ÇEKİLİRSENİZ

SIRALAMALARINIZI BEĞENMEDİĞİNİZ İÇİN YA DA MECLİS İÇİN YETERLİ OYU ALAMADIĞINIZ İÇİN KÜSERSENİZ

İNANIN BU UNUTULMAYACAKTIR!

Yorumlar (1)

  1. Mustafa kurt
    • 17 Mayıs 2023 - 00:30

    Sayın basın iyi parti milletvekilleri gibi çankırılı vekil çalışsaydı bence ışık vermeyende heyecan vermeyende chp vekilleri iyi parti seçmenini chp vekili ikna etmeye çalıştı sen akplileri ikna et niye ittifağının oylarına göz dikiyorsun çankırılı bedava