MEHMET ÖZDEN'İN KALEMİNDEN - KAYBEDENLER KULÜBÜNE HOŞGELDİNİZ!

Mehmet Özden'in Kaleminden - Kaybedenler Kulübüne Hoşgeldiniz!

  • 18 Mart 2025 - 20:15
  • Son Güncelleme : 20 Mart 2025 - 22:15

Merhaba Haberci Kuş’un sevgili okuru, kaybedenler kulübüne hoş geldiniz…

Bugün konumuz, Anahtar Parti’nin eski il başkanı Demet Özkan Değirmenci ve seçilemediği bir seçim daha olacak.

Canlı telefon bağlantısıyla sorular almayı çok isterdim ama sizlere bir köşe yazısı üzerinden seslendiğim için bunu yapmak imkânsız.

Uzun bir aranın ardından sizlere bu köşe yazısıyla dönmemin sebebi, kaybetmenin felsefesi üzerine olacak.

Demet Hanım ile 31 Mart yerel seçimlerinde tanışmıştık. Kendisi, 21 yıllık AKP döneminin üyelerindendi. DESKİ’deki görevinden ayrılıp Osman Zolan’ın karşısında rakip olmasıyla ve cesaretiyle dikkatimi çekmişti. Kendisini takdirle karşıladığım bu süreçte irtibatımız olmuş, hatta kendisine bir sempati beslemeye başlamıştım.

Lakin AKP, mevcut başkan Osman Zolan ile adaylık sürecini yönetmeye karar verince İYİ Parti cephesi, Demet Hanım ile irtibat kurmuş ve kendisine ilk olarak büyükşehir adaylığıyla ilgili bir teklifte bulunmuştu. Kendisinin büyükşehir adaylığı durumu İYİ Parti cephesinde olumlu bir yanıt alamayınca, İYİ Parti’nin en güçlü olduğu Pamukkale bölgesinde 1. sıra meclis üyesi adaylığı verilmişti. Orayı kazanacağına emin olan Demet Hanım, maalesef orada da seçilememişti.

Yerel seçimlerin ardından, İYİ Parti’den ayrılan Yavuz Ağıralioğlu’nun parti kuracağı dedikoduları sürekli dillerdeydi. Bir anda, sürpriz bir şekilde, Demet Hanım bu sefer yeni kurulan Anahtar Parti’nin il başkanı olarak tekrar karşımıza çıktı. Atanarak geldiği görevi nasıl aldığı konusunda dedikodular kulağıma gelse de kendisiyle irtibatım, beni engellemesi nedeniyle bittiği için kendisine sorma şansım olmadı. Bu nedenle, bu köşe yazımda birçok gazetecinin kulis dediği dedikodulara yer vermeyeceğim.

Anahtar Parti’nin teşkilatlanmasına baktığınızda, sağ kökenli birçok iddialı ismin bulunduğu partide, Demet Hanım’ın il başkanlığı uzun zamandır tartışılıyordu. Kendisinin il başkanlığı ve siyasi deneyimi tartışma konusu olmuş, 21 yıllık AKP üyeliği ve 1 yıl içerisinde 3 partide 4 görev ile anılması, tartışmaları günden güne körükleyen bir noktaya getirmişti.

Denizli’de yapılan Anahtar Parti’nin 1. Olağan İl Kongresi'nde yarışmaya giren Demet Özkan Değirmenci, Zafer Kaplan ve Mustafa Altıkulaç ile yarıştı. Zafer Kaplan’ın 98 oy alarak kazandığı il başkanlığı koltuğunu, Demet Özkan Değirmenci 60 oy alarak kaybetti.

Gelen tepkilere rağmen bu yarışa giren Demet Hanım’ı kutlamak lazım. Kendisi, seçilmeyeceğini bilse bile demokrasiye destek vermek amacıyla her zaman yarışmaya hazır olarak elini taşın altına sokmuştur. Atanarak geldiği koltuğu Zafer Kaplan’a devreden Demet Özkan Değirmenci’nin gelecek planları ise şahsım ve birçok kişi için merak konusu olacaktır, bunun da farkındayım.

Seçilememe konusunda özeleştirisini muhakkak yapacağına emin olduğum Demet Hanım’ı bu yazımla takdir ettiğimi belirtmek istiyorum. Deneyim adına, idealler adına, mücadele ruhu adına attığı her adımın demokrasimiz açısından ne kadar önemli olduğunu unutmamalıdır.

Fakat artık, başka bir partiden bambaşka bir görevle tekrar karşımıza çıkmamasının da çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum.