MEHMET ÖZDEN'İN KALEMİNDEN - ELOBOOST SİYASETÇİ

Mehmet Özden'in Kaleminden - EloBoost Siyasetçi

  • 04 Temmuz 2023 - 14:27
  • Son Güncelleme : 06 Temmuz 2023 - 02:45

Bu sefer yazım siyaseti uzaktan izleyen “Z Kuşağı” temsilcisi arkadaşlarımız için olacak.

Onların diline ve anlayış tarzlarına daha yakın olması için siyasi bir karakteri ele alarak onların hayatlarının parçası cümleler kurmak istiyorum.

Özellikle e-Spor’a ilgi duyan arkadaşlarım muhakkak bu yazımdan çok zevk alacak ve onların dünyası için daha iyi bir anlatım şekli olacağını düşünüyorum.

Dünya çapında oynanan bir çok online oyun günümüzde artık e-Spor olarak adlandırılıyor. Bu oyunlarda yeni oyuncular en düşük seviyede başlayarak oyun deneyimini arttırarak seviyelerini üst seviyelere taşımaya çalışıyorlar. 

Lakin bazı durumlarda egolarına yenik düşen ya da takım arkadaşları yüzünden seviyesini yükseltemediğini düşünen bazı oyuncular başka bir yöntem düşünürler. Bu yöntem ile kendi becerilerinin yetmediği yerlerde seviyeyi başka deneyimli oyuncular sayesinde arttırırlar.

Bu yöntem dünya çapında Elo Boost olarak adlandırılır. Yani dilimize uygun bir çeviri yapacak olsak seviye şişirmek diyebiliriz.

Bu yöntem özellikle Türk oyuncular tarafından sıklıkla kullanılır. 

Yöntemin ayrıntılarına gelecek olursak oyuncu kendi hesabını bu işi iyi bilen ve takım koordinasyonu olan başkasına devreder. Devrettiği hesabı diğer deneyimli oyuncu üst üste oyunlar kazanarak çok daha yüksek seviyelere taşır. 

Böylelikle oyuncu layık olmadığı bir seviyenin oyuncusu olur.

Fakat bu yöntemin en sıkıntılı kısmı ise seviye yükseltilip hesabı sahibine verdiğiniz anda başlar.

Çünkü o ligin oyuncusu olmayan oyuncu, güçlü rakiplerin olduğu ligin içerisinde oyun becerileri yetersiz olduğu için oyundan hiç zevk alamayacak duruma gelir. 

Mevcut hesabı günden güne eriyerek lig düşerken daha fazla kaybetmemek için oyuncu ana hesabının dışında yan bir hesap açarak onunla sıfırdan oyunlar oynamaya devam eder.

Bir yandan o hesapta kendi liginde oynarken Elo Boost yaptırdığı diğer hesabına da ara ara girip orada olan mevcut seviyesini de düşürmeye devam eder. 

Sizlere tanıdık gelmiştir…

Ne oldum değil, ne olacağım diyenler genellikle kazananlardır. Siyasette de bu e-Spor üzerinde gördüğümüz Elo Boost olaylarıyla sıklıkla karşılaşmanız, bu tarz karakterlerle aynı ortamlarda bulunma ihtimaliniz her zaman mümkündür. 

Siyasette bunların karşılığı nedir diye soracak olursanız kıymetli arkadaşlar

1- Ligin siyasi partindir.

2- Elo Boost siyasi için seçim sürecinde onun yapamadığı ama arkasını toplayan ekibin yaptıklarıdır. (Fikir, çalışma düzeni, metin, söylem, video ve fotoğraf, sosyal medya, basın vs. vs. vs.) Normal bir siyasetçi bunlardan en azından bir kaçını becerebilmeli ama inanın onu yapamayanlar da siyasetçi olduğunu iddia ediyor.

3- Seviye yükseldikten sonra hesabın lig düşmesi ise şu şekilde gerçekleşir siyasette: Siyasi figür olarak seçimde çalışmasını ortaya koyan kişi sonrasında bir söylem üretemez, fikir ortaya koyamaz, siyaseten ayda yılda bir fotoğraf karelerinde gözükeceği ortamlarda bulunup sonrasında kabuğuna geri döner. Bu da onun günden güne hesabının erimesine sebep olur. Hesaptan kastımı ise kamuoyunun gözünden düşmek olarak görebilirsiniz. Siyaset devamlılık ister en nihayetinde. 

4- Yan hesap açmak ise asıl ligine döndüğünün en büyük göstergesidir. Bu tarz şeyler genellikle sosyal medyada yapılır sözde siyasiler tarafından. Ve inanın WhatsApp’ta elden ele dolaşan ekran görüntüleri ile oluşan geyikler sadece siyaseten değil bulunduğun meslek grubun, sosyal çevren içerisinde bile alay konusu haline gelmene sebep olur. 

Son olarak bir hatırlatma yapmak isterim, 10 kişi çıktığın yolda 2 kişi kalıyorsan istatistiksel olarak haklı olma ihtimalin yoktur. Matematik yalan söylemez. 

Bilirim ironiden pek anlamayanlar var ama bu sefer onların bile çok rahat anlayacağı bir dilde anlattığıma eminim. 

“Z Kuşağı” bu anlatımımdan çıkarımda bulunurken yaşça büyük diğer okurlarımızın akıllarında soru işaretleri kalmış olabilir. Lütfen onlar kusuruma bakmasınlar.

Bir başka yazıda görüşme dileğiyle…

Yorumlar (3)

  1. Mehmet Özden (MrMalz)
    • 06 Temmuz 2023 - 02:37

    Kıymetli ormancı dostum GoodOne. Siz boosterler ve biz siyasi boosterler yüzünden günden güne düşen seviyeye çanak tutmuş oluyoruz. Kendimizi eleştirip bu işten para kazanma mevzusunu bırakmamız lazım :)))

  2. Serkan Yaşar
    • 04 Temmuz 2023 - 18:25

    Bu güzel anlatım ve örneklerle kaleminden köşe yazısı niteliğinde gazete okur gibi keyif aldım. Ben de bir örnek vermek isterim. Meral Akşener de MHP de siyasi bir lider ve kadın öncüsü gibi topuklu efe lakabıyla tüm Türkiye'nin tanınan siyaset kadını ike

  3. Mehmet "GoodOne" Köse
    • 04 Temmuz 2023 - 16:45

    Daha güzel anlatılamaz bu durum. Elinize sağlık peki bız boosterlarin suçu ne ????