MEHMET ÖZDEN'İN KALEMİNDEN - BAYRAĞI YERDE BIRAKMADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER FERİDUN ABİ

Mehmet Özden'in Kaleminden - Bayrağı Yerde Bırakmadığın İçin Teşekkürler Feridun Abi

  • 17 Mayıs 2023 - 23:42
  • Son Güncelleme : 18 Mayıs 2023 - 03:55

14 Mayıs seçimlerinin kuşkusuz en büyük sürprizi MHP’den oldu. Tüm kamuoyu araştırmalarına sosyal medya paylaşımlarına rağmen MHP oyunu koruyabilen ve vekil sayısını arttıran tek parti oldu. 

Hal böyleyken Denizli’de MHP Türkiye ortalamasının gerisinde kaldı. Bunun nedenleri muhakkak kendi içlerinde değerlendirilecektir. Ama ben seçim sürecinde sahada olan biri olarak gözlemlerimi objektif olarak aktarmakla mükellefim. 

Aslında MHP, İYİ Parti’nin kuruluşu sürecinden beri Denizli’de hep çalkantılı ve parçalı görüntü sergilemiştir. İYİ Parti’nin Denizli kurucu yönetim kadrosu aslında MHP’nin bu dönem birinci sıra milletvekili adayı olan Feridun Ünal tarafından MHP’nin gelecek 10 yıllık kadrosu diye ülkücülere servis edilmişti. 

Tabi bu olay yıllardır her MHP’linin dilinde olan bir konudur. Bu seçimde milletvekilliğinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapıldığından beklentiler haklı olarak çok yüksekti. 

MHP’nin mevcut il yönetimi seçimden öncesi göreve gelmiş olmasına rağmen İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın herkesle barışık olması uzun zamandır sahada görmediğimiz ülkücülerin örneğin Denizli ticaretinde de önemli bir yeri olan iş adamı Hamdi Yılmazlı gibi isimlerin, ülkü ocaklarının, sivil toplum kuruluşlarının tek yürek çalıştıklarını gördük. Özellikle 3. Sırada olmasına rağmen tek kadın aday Leman Kalkan’ın iyi bir performans gösterdiğini belirtmek gerek. Asıl bu sürede ilginç olan çok sağlıklı bir yaşamı olmasına rağmen sağlık nedenleriyle il başkanlığı görevinden ayrılan daha sonra milletvekili aday adayı olan eski il başkanı Cafer beyin milletvekili adayı olamaması sonrasında sessizliğe bürünmesi ve hiç sahada görülmemesi dikkatlerden kaçmadı. Sahada görülmemesine rağmen seçimin hemen sonrasında sahaya çıkması ayrıca kafa karışıklığı yarattı. 

Ülkücü camianın sevdiği isimlerden İsmail Yarımca’nın seçime günler kala partiden istifa etmesi de ayrıca üzerinde düşünülmesi gereken ve sorgulanması gereken bir konudur. 

********

İsterseniz şimdi sizlere bazı isimler üzerinden notlarımı paylaşayım.

FERİDUN ÜNAL

MHP’nin son 10 yılındaki çalkalanmanın, parçalanmanın Denizli ölçeğindeki en önemli figürlerinden biri olmasına rağmen birinci sıra adayı oldu. Sonuç…

YUSUF GARİP

Türkiye’nin en köklü partilerinden biri olan MHP’den 2. sıra adayı olmak bence çok önemli olsa da seçim sürecinde gördük ki bir avukat olarak davalarına daha çok hazırlanıp çalışmıştır…

EBRU LEMAN KALKAN

MHP’nin tek kadın adayı olarak vitrinde olan ve gerçekten elinden geldiğini yaptığını gördüğümüz Leman hanımın gayretleri de Denizli’de MHP’nin potansiyeline katkı sağlamıştır. Fakat seçim sonrası kendi yaptığı iddialı paylaşımla bu süreçte “tüm zorluklara ve baskılara hatta çirkinliklere rağmen tuttum” diyen Kalkan, bu süreçte baskı, zorluk ve çirkinliklere uğradığını beyan etmiştir. Bu kamuoyuyla paylaşılması gereken ilginç bir detaydır. 

********

Asıl ilginç olan seçim sonrası birinci sıra adayı. Feridun ÜNAL’ın Denizli’de bayrağın yere düştüğünü ve o bayrağı kendilerinin kaldırdığını iddia etmesidir. Bu benim tanıdığım ülkücüler arasında tek kelimeyle infial yaratmıştır. Çünkü ülkücüler hayat felsefesi olarak 3 hilalli sancaklarını canları pahasına, başbuğlarının dediği gibi tek başlarına kalsalar dahi yere düşürmezler. 

Bu konunun da MHP Denizli’de çok uzun süre tartışılacağını tahmin etmek hiç de zor değildir. 

Böylesine ego tavanı yapmış paylaşımların Cumhur İttifakına da 2. Turda oy kaybettireceği alenen görünmektedir.