MEHMET ÖZDEN İLE 5 SORU 5 CEVAP

Denizli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Mehmet Uğur Tatar, Haberci Kuş'tan Mehmet Özden'in sorularını yanıtladı. 5 Soru 5 Cevap isimli başkan adaylarını konuk alacağımız bu yazı dizimizin ilk konuğu Denizli'ye deniz getireceğini vaat ederek ulusal medyanın bile gözünü Denizli'ye çeviren işadamı Mehmet Uğur Tatar oldu.

  • 16 Şubat 2019 - 18:06
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Mehmet Özden: Her seçimde adaysınız. Neden elinizi sürekli taşın altına sokuyor bu sorumluluğun altına giriyorsunuz?

Mehmet Uğur Tatar: Denizlimizi çok seviyoruz. 54 yıldır Denizli'de yaşayan biri olarak kentimize çok değer veriyorum. Ayrıca ben çok titiz bir insanım. Özel hayatımdaki ve iş hayatımdaki titizliğimi şehircilik anlayışımla birleştirerek dünyanın Denizli'yi tanımasını istiyorum. Önce şehrimizin sonra da ülkemizin adının duyulmasını istiyorum. Ülkesini, vatanını, kentini seven birisiyim. İçimdeki bu tutkuyla elimizi taşın altına koymayı düşünüyoruz.

Mehmet Özden: Şu an mevcut belediye yönetiminde ne tarz eksiklikler görüyorsunuz?

Mehmet Uğur Tatar: Her yöneticinin hizmete bakış açısı farklıdır. Her yönetici tabi kente hizmet etmek için geliyor ve bu çerçevede hizmet sunuyorlar. Ben de kendi bakış açımla hizmet için yola çıktım bu sebeple kim şehre nasıl bir hizmet verdiyse hepsinden Allah razı olsun.

Mehmet Özden: Denizli'ye hala deniz getirmeyi düşünüyor musunuz?

Mehmet Uğur Tatar: Benim olmazsa olmazım Kanal Denizli projesi, 2013 yılında Ak Parti'den aday adayı olduğumda ve Denizli'ye Deniz getireceğim dediğimde bunu tüm Türkiye duymuştu. Benim şu an yayınladığım 32 projemin hepsi de dünyada olabileceği kanıtlanmış projelerdir. 2013'de 1 yıl boyunca gece gündüz Atatürk'ün gösterdiği hedefte nasıl çağdaş medeniyetler seviyesine taşırım seviyesinde hazırladığım projelerdir. Hiç bir projem ezbere değildir. Kanal Denizli projesinde asıl planımız insanlar yüzsün veya turizm ön planda olsun diye değildi. İlk önceliğimiz ticaretti. Yıllardan beri çözüm üretemediğimiz işsizlik sorunumuza çözüm üretmek üzere ileriye dönük uyguladığım bir projeydi. Kanal Denizli devlet desteği ile yapılabilecek bir proje ve 40-50 yıl sürebilecek bir proje. Suriyelilere ve terör nedeniyle harcadığımız para ortada, sınır güvenliğimizi sağladıktan sonra bizim aşamayacağımız sorun yok. Kaldı ki bence dünyanın her tarafında kanal açılabilir. Fiziki olarak bu mümkün. Ama asıl soru şu olmalı gereklilik… Denizli'nin ihracatçı kimliğine baktığımda ben bunu gerekli görüyorum. Türkiye ihracatıyla bunu başarabilir. Ama gereklilik açısından düşündüğümüzde Türkiye'de önemli 3 il görüyorum. Kayseri, Gaziantep ve Denizli. Bu 3 il potansiyeli gereği değerlendirilmesi gereken illerdir.

Mehmet Özden: Neden bağımsız aday olarak yola çıkıyorsunuz? Hiç bir partide yer almamanızın özel bir sebebi var mı?

Mehmet Uğur Tatar: Ben iş hayatımda farkındalıkları bilen birisiyim. Şehircilikte de farkındalığı düşündüm. Ön yargı içerisine girmeden, adaleti ön planda tutan, iş hayatında toplum endeksli başarıları olan ve hiçbir yöneticinin dile getiremediği farkındalık içerikli projeleri ortaya koyan, tabiri caizse ramazan davulcusu gibi 13 ay boyunca dağ bayır demeden, köy şehir demeden her yerde olan bir adayın batıda da olsa bağımsız olarak kazanabileceğini ispatlamak istiyorum.

Mehmet Özden: Denizli için projeleriniz nelerdir?

Mehmet Uğur Tatar: Kanal Denizli olmazsa olmazımızdır bizim. Tabi devlet destekli ve 40-50 yıl sürebilecek bir projedir. Denizli'yi dünya kenti yapmak istiyorsanız kesinlikle ve kesinlikle liman kenti olmak zorundasınız. Denizli'de bu potansiyeli görüyorum. Uygulamalı tarım ve hayvancılık okulu açma projelerim var. Yaşlılarımız için yaşlı bakım merkezleri. Her ilçemizde olacak şekilde ihtiyaç üzerine yapılmasını planlıyorum. Susuz hiç bir yer kalmamalı. İçme suyu dışında tarım amaçlı kullanılacak suya da ihtiyacımız var.
Bu ve benzeri bir çok projemize sosyal medya hesabım üzerinden ulaşarak kontrol edebilir vatandaşlarımız oradan bizzat benimle de iletişime geçebilirler.