MEHMET EFE TARIMSAL PROJELERİYLE ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Sarayköy kökenli ve çiftçi bir ailenin çocuğu olan 43 yaşındaki Ziraat Mühendisi Mehmet Efe, öncelikle Denizli'nin sorunlarına, ardından da Türkiye'nin problemlerine çözüm bulmak için CHP'den milletvekilliği aday adayı olduğunu duyurdu. Efe, 2019 yılından beri CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ın danışmanlık görevini yürütmekte olup, seçilmesi halinde Denizli'yi en iyi şekilde temsil edeceğini belirtti.

  • 21 Mart 2023 - 14:25
  • Son Güncelleme : 21 Mart 2023 - 14:36

Denizli özelinde aday adaylıklarının açıklanması devam ederken, Mehmet Efe vatandaşların vekillik için en çok şans verdiği isimler arasında yer alıyor. Efe, sabah saatlerinde Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında aday adaylığını açıkladı. Basın mensuplarının karşısında yaptığı konuşmada Efe, "Üreten Denizli, Üreten Millet, Kazanan Türkiye" diyerek seçim startını verdi.


Ziraat Mühendisi olarak çalışmasının yanı sıra milletvekilliği danışmanlığı ve tarım gazeteciliği de yapan Mehmet Efe, "Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 4. sınıf öğrencisiyim ve Akdeniz Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nde tez aşamasındayım" dedi. TRT'de yıllarca yayınlanan ve ilgiyle takip edilen 'Bu Toprağın Sesi' programında 15 yıl boyunca görev yaptığını belirten Efe, ülke tarımına hizmet etmeyi sürdürdüğünü ifade etti. Efe, "Bizler tüm Türkiye'yi doyuracak ve ihracat yapacak bilgi, tecrübe ve çalışma azmine sahibiz. Ancak uygulanan yanlış politikalar sebebiyle para kazanamıyor ve sesimizi duyuramıyoruz. Buldan, Güney, Gözler gibi bölgelerde dünyanın yüzde 75'ini üreten Ali Dayı, kekik sezonunun başında 25 TL'ye sattığı ürününü şimdi 17 TL'ye satamıyor. Çal, Bekilli, Baklan, Honaz, Çivril, Irlıganlı gibi bölgelerde binbir emekle üretim yapan üreticilerimiz para kazanamıyor. Bizler sorunları çözmek için buradayız ve şehrimize birçok proje kazandıracağız" diye konuştu.


Tarımsal projelerini sıralayan Mehmet Efe, “Buldan’dan başlayıp Güney Çal Bekilli ve Baklan’ı içine alan Denizli Bağ Rotası oluşturacağız. ‘4 T Projesi yapacağız. Yani Tarih, Turizm, Tarım ve Tektsil. Bunlarla Denizli Tekstil Turizm Rotasını oluşturacağız. Kekik için Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezi oluşturacağız. Üreticimiz daha çok para kazanacak. Başta ayçiçeği olmak üzere tüm ürünler için lisanslı depolar oluşturacağız. Atatürk’ün dediği gibi, “Üreten Türk Köylüsü Bu Milletin Efendisidir. Ben bu toprakların efendilerinin meclisteki sesi olacağım. Aydınlık yarınlar çok yakında” diyerek sözlerini noktaladı.

Mehmet Efe, tarımsal projelerini sıralarken, Denizli Bağ Rotası adını verdiği projenin Buldan’dan başlayarak Güney Çal, Bekilli ve Baklan bölgelerini içereceğini belirtti. Ayrıca, “4T Projesi” olarak adlandırdığı bir projeyle Tarih, Turizm, Tarım ve Tekstil konularını birleştirerek Denizli Tekstil Turizm Rotası oluşturacaklarını söyledi. Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezi'nin kekik için kurulacağını ve üreticilerin daha fazla para kazanacaklarını ifade etti. Ayrıca, ayçiçeği gibi tüm ürünler için lisanslı depolar oluşturacaklarını belirtti. Mehmet Efe, Atatürk'ün "Üreten Türk Köylüsü Bu Milletin Efendisidir" sözüne atıfta bulunarak, "Ben bu toprakların efendilerinin meclisteki sesi olacağım. Aydınlık yarınlar çok yakında" diyerek konuşmasını sonlandırdı.