MECLİS ÇATISI ALTINDA 1.5 AYDA ÜÇÜNCÜ PARTİSİ

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grup kurma konusunda anlaştı. Grup, Saadet Partisi çatısı altında oluşturulacak ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ tarafından başkanlık yapılacak. Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün de diğer partililer ile birlikte Saadet Partisi adı altında Meclis'te görev alacak.

  • 07 Temmuz 2023 - 09:33
  • Son Güncelleme : 07 Temmuz 2023 - 09:41

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Davutoğlu, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi milletvekillerinin ortak bir grup çalışması içinde olduğunu belirterek, her parti kendi kimliğini korurken Saadet Partisi grubunun başkanının Gelecek Partisi'nden olacağını ifade etti. Davutoğlu, görüş ayrılıkları ve farklılıkların normal olduğunu belirterek, Türkiye'deki atmosferin birlikte çalışmayı ve sorunları çözmeyi zorunlu kıldığını söyledi. İlk grup toplantısının önümüzdeki hafta yapılacağını belirtti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Meclis'te grup oluşturacak kadar milletvekili bulunduğunu belirterek, grup olmadan yapılan çalışmaların genellikle zayıf kaldığını söyledi. Grubun kurulmasının olumlu sonuçlar getireceğine inandığını ifade etti.

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, grup kurma kararı üzerine TBMM Genel Sekreterliği'ne başvuruda bulundu. Saadet Partisi milletvekili Selçuk Özdağ, başvuruyu gerçekleştirdi. Özdağ daha sonra Karamollaoğlu ve Davutoğlu ile bir araya geldi.

Grup, Saadet Partisi çatısı altında oluşturulacak ve Selçuk Özdağ tarafından başkanlık yapılacak. Gelecek Partili milletvekillerinin Meclis listelerinde Saadet Partisi adı altında yer aldığı görüldü. Sema Silkin Ün, CHP listelerinden seçilip Gelecek Partisi'ne geçtikten sonra Saadet Partisi milletvekili olarak kaydedildi. Bu şekilde Ün, 1,5 ay içinde üç parti değiştirmiş olacak.

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, 14 Mayıs'taki seçimlerde sırasıyla 10'ar milletvekili çıkarmıştı. Saadet Partisi çatısı altında oluşturulacak grup, Meclis'teki altıncı grup olacak.