KORONAVİRÜS DENİZLİ'Yİ 1 AYDA BU HALE GETİRDİ

Denizli’de korona virüs yoğunluk haritasında 1 aylık değişim dikkat çekiyor. 24 Ağustos-21 Eylül arasında yaşanan değişimde yoğunluğun artışı ve yayılma hızı ile en yüksek risk anlamına gelen kırmızı boyalı alan sayısındaki artış korkutuyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Denizli’deki vaka artışının yüzde 60 oranında arttığını açıklamıştı.

  • 21 Eylül 2020 - 10:09
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Mart ayından bu yana Türkiye’de etkili olan korona virüste son dönemde vaka hızında artış yaşanıyor. Vaka sayısının bin 500’ün altına inmediği ülke genelinde korona ile mücadele sürerken, Denizli’de de son dönemde vaka sayısı hızla artıyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Denizli’de vaka sayısının yüzde 60 arttığına dikkat çekmesinin ardından il genelinde tedbirler daha da sert atılmaya başlandı. Maske ve mesafe denetiminin sıklaştırıldığı il genelinde vakaların artış hızı korona virüs yoğunluk haritasına da yansıdı.

1 AYDA KORKUTAN ARTIŞ

24 Ağustos tarihli haberimize yansıyan yoğunluk haritası ile 21 Eylül itibariyle ortaya çıkan yeni korona virüs yoğunluk haritasında özellikle en yüksek risk anlamına gelen kırmızı ile boyanmış alanların artışı dikkat çekiyor.

HER BÖLGEDE ARTIŞ VAR

1 aylık farkta en dikkat çeken artış şehrin merkezi olarak kabul edilen Gazi Bulvarı ve Delikliçınar Meydanı çevresinde yaşanıyor. Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği bu iki noktanın çevresinde en yüksek risk alanlarının yayılımı dikkat çekiyor. Çınar’ın çevresinden Akkonak ve Karaman, Merkezefendi Mahallelerine kadar olan alanda yoğun bir kırmızılı alan yer alıyor. Bunun yanında 1 ay öncesine göre Denizli Devlet Hastanesi ile Denizli Adliyesi çevresinde de ciddi oranda riskli alan artışı yaşanıyor.