KORONALI ANNE VE ÇOCUĞUNU DOLMUŞLA EVE GÖNDERDİLER

Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Sırakapılar mahallesinde korona testi pozitif çıkan anne ve oğlu, ambulansla alındıkları evlerine minibüsle dönmek zorunda kaldı.

  • 18 Eylül 2020 - 20:37
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

2020 yılı başından beri sosyal ve ekonomik hayatı altüst eden Covid-19 Korona virüsü haritasında çember daralmaya devam ederken Denizli’de gün yüzüne çıkan akıl almaz olay ‘tedbir bunun neresinde’ sorusun akla getirdi. Denizli’de test sonucu pozitif çıkan anne ve çocuğu eve halk minibüsüyle dönmek zorunda kaldı.

Edinilen bilgiye göre Denizli’de bir tekstilde işçi olarak çalışan T.A isimli vatandaşın Covid-19 Korona virüs testi pozitif çıktı. Haberdenizli.com’a açıklamalarda bulunan T.A, aynı vardiyada çalıştığı bir  arkadaşının 24 Ağustos’ta korona testinin pozitif çıkması üzerine kendisinin evde karantinaya alındığını belirtti. T.A, “14 günlük karantina süresini evimde geçirdim. 6 Eylül’de işbaşı yaptım ayın 7, 8 ve 11’inde yapılan testler negatif çıktı. 16’sında Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yaptırdığım testin sonucu ertesi gün pozitif çıktı.” dedi.

EŞİM SÖYLEMESİNE RAĞMEN KENDİ HALLERİNE BIRAKILMIŞLAR

Covid-19 Korona virüs testi pozitif çıkan T.A, “Bende test pozitif çıkınca aynı evde yaşadığım eşim ve 12 yaşındaki oğlumun da testinin yapılması için PAÜ Hastanesi’ne başvurdum. Ambulansla gelip çok dikkatli bir şekilde eşimi ve oğlumu alıp götürdüler. Hastanede testleri yapıldıktan sonra serbest bırakmışlar. Eşim “bizim evde korona testi pozitif çıkan hasta var, bizde de olabilir bizi ambulansla götürün” demesine rağmen yapılacak bir şey olmadığını söylemişler. Eşim ve oğlum eve dolmuşla geldi.” ifadelerini kullandı.

MİNİBÜSTE BİRİNE BULAŞTIYSA SORUMLUSU KİM OLACAK?

17 Eylül Perşembe günü PAÜ Hastanesi’nde yapılan Covid-19 Korona virüs testinin sonuçları bugün mesaj olarak geldiği, hem annede hem çocukta test sonucunun pozitif olduğu belirtildi.

Testten sonra Sırakapılar’daki evine halk minibüsüyle dönen anne, “Testin sonucunu dün bilmiyorduk ama bugün öğrendiğimizde şok olduk. Ya minibüste birilerine bulaştıysa bunun sorumluluğunu kim alacak. Bizi ambulansla dikkatli bir şekilde götürdükleri gibi geri getirmeleri gerekiyordu.” dedi.

Korona testi pozitif çıkan T.A, eşi ve çocuğuyla birlikte sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

KAYNAK: HABERDENİZLİ.COM