KİTAP FUARI'NA REKOR KATILIM

04 Nisan'da kapılarını açan Denizli Büyükşehir Belediyesi 3. Kitap Fuarı 10 günde 320.000 ziyaretçisini ağırladı. Her gün ortalama 30 binden fazla kişiyi konuk eden fuarda yüzlerce yazar ve yayınevi Denizlililer ve çevre illerden gelen vatandaşlarla buluştu. Ünlü yazarlar fuarın her geçen yıl daha da güzelleştiğini belirterek bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür etti.

  • 15 Nisan 2019 - 10:47
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Ege’nin en büyük kitap fuarı 04-14 Nisan tarihleri arasında misafirlerini ağırladı. Yüzlerce yazar ve yayınevinin katıldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi 3. Kitap Fuarı’nı 10 günde 320.000 kişi ziyaret etti. Her gün ortalama 30 binden fazla kişinin ziyaret ettiği fuarda vatandaşlar imza günleri ve söyleşilerde Türkiye'nin en ünlü yazarları ile bir araya gelme imkanı buldu. Denizlili gazeteci, yazar, şair ve ressam Gürbüz Azak'ın onur konuğu olduğu fuarda Ahmet Ümit'den Hasan Ali Toptaş'a, Ercan Kesal'dan Şermin Yaşar’a, Kahraman Tazeoğlu'ndan Hakan Günday'a kadar çok sayıda yazar vatandaşlarla bir araya geldi. Ünlü yazarlar fuarın her geçen yıl daha da güzelleştiğini belirterek bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür etti.

YAZARLARDAN TAM NOT

TARIK TUFAN: Denizli ekonomik ve sosyal olarak birikime sahip bir şehir. Dolayısıyla bu şehrin kitap fuarını devam ettirmesi önemli ve bizim de gördüğümüz kadarıyla hem söyleşi esnasında hem imzada, gerçekten okuyan, olaylara vakıf bir okuyucu ile karşılaştım, çok mutlu oldum. Açıkçası beklediğimden çok daha sıcak, samimi, ciddi bir okur kitlesiyle karşılaştım.

BÜLENT ARINÇ: Öncelikle tekrar Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen değerli dostumuz, başarılı belediye başkanımız Osman Zolan Bey’i tebrik ediyorum. İkinci tebrikim de böyle güzel bir kitap fuarına ev sahipliği yapmasından dolayı. Kitapla ilgili her şey güzeldir, takdire şayandır. İnsanlar kucaklarında çocuklarıyla, evlatlarıyla kitaba büyük bir sevgi gösteriyor. Ben kitap imzalamaktan yoruldum doğrusu. Bütün stantlarda ilgi var. Kitap Fuarı’nın geleceğinin de parlak olduğunu düşünüyorum.

TUĞÇE IŞINSU: Denizli’den çok okuyucum vardı, ilk defa bu fuara geliyorum. Güzel bir yoğunluk var. Buraya geldiğim için çok mutluyum. Denizlililer çok sıcak ve samimi, içten ve mütevazi. Fuara emek verenlere çok teşekkür ederim.

ŞERMİN YAŞAR: Kitap fuarı çok keyifli ve çok kalabalık görünüyor. Özellikle çocukları görüyorum.Çocukları kitaplarla ve yazarlarla buluşturmak ve tanıştırmak çok güzel bir şey. Bizlere bu şansı verdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Her şey çok keyifli görünüyor.

BİROL TEZCAN: Bu şehirde kitap fuarının olması beni çok mutlu etti. 3 yıldır imzam oluyor. Fuarlar insanların yazarlar ve kitaplarla daha yakından ilişki kurmasını sağlıyor. Denizli’de 3. kez düzenlenmiş olmasına rağmen çok başarılı devam eden bir fuar. Aksaklıklar yok, düzenli bir fuar. Bir süre sonra bu alan fuara yetmeyecek gittikçe büyüyecek diye düşünüyorum.

OKAY TİRYAKİOĞLU: Ben açıkçası şaşırdım, bu kadar büyük çaplı bir fuar beklemiyordum. Çok profesyonel bir şekilde hazırlanmış, tebrik ediyorum. Bu tür kültür aktivelerine destek çok önemli. Biz Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın bu işlere önem verdiğini duyuyorduk zaten. Hakikaten muazzam iş başarılmış, bu açıdan ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum ve tebrik ediyorum.

SİNAN YAĞMUR: Denizli ticareti ile edebiyatıyla sanatıyla her türlü alanıyla A'dan Z'ye kadim bir kültür şehrimizdir. Bu şehre yakışır bir şekilde her yıl kitap fuarı devam ediyor. Her yıl bir kat daha güzelleşmiş hedefine ulaşmış bir fuar görüyorum. Böyle bir katılım böyle bir kalabalık böyle bir izdiham bir çok şehrin fuarına nasip olmuyor, İstanbul da görebiliyoruz bu kalabalığı. Kıymetli Başkanımız Osman Zolan ve tüm ekibine teşekkür ediyorum.

KAHRAMAN TAZEOĞLU: Ben 3. kez bu fuardayım. Burada olmak Denizlili okurlarımla olmak çok güzel ama daha önemli olan Denizli Büyükşehir Belediyesinin üstlenmiş olduğu misyon. Çünkü okuyucular ve yazarlar yalnızca ve yalnızca fuarlarda bir araya gelebiliyor. Büyükşehir Belediyesini kutluyorum. Bizi okurlarımızla bir araya getiriyor. Bu fuar devam etsin hiç bitmesin ömrümüzün sonuna kadar da biz buraya gelelim ve okurlarımızla da bir arada olalım.

ALİ LİDAR: Benim fuara 3. gelişim. Daha öncelerde de Denizli'ye geldim. Denizli'de kitap fuarı güzel, keyifli. Fuara katılım her sene gördüğüm gibi iyi oluyor. Bundan sonra da gelmeyi düşünüyorum. Her sene yine beğendiğim fuarlardan biri Denizli.

AHMET ŞİMŞİRGİL: Kitap fuarlarını, gençlerimizi, insanımızı yazarlarla ve kitaplarla buluşturmak adına en önemli faaliyetlerden biri olarak görüyorum. Denizli bunun 3'üncüsünü gerçekleştiriyor. Mekan gayet güzel katılım son derece iyi. İşte hadise bu. Bundan sonra iş ailelere düşüyor bizlere düşüyor. Bir şekilde okumayı sevdirecekler. İnşallah hayırlara vesile olsun diyorum. Güzelliği gördüm nice 3 senelere 30 senelere dediğimiz bir faaliyet, tebrik ediyorum.

HAKAN GÜNDAY: Fuara 3. gelişim. Fuarda böylesine bir karşılaşma benim için daima önemli olmuştur. Çünkü kitap fuarları okurla yazarın bir araya geldiği ve bana sorarsan kitapların yazılmaya, konuşarak yazılmaya devam edildiği yerlerdir. Çünkü en somut fikir alışverişleri buralarda yapılır. O açıdan çok önemli. Denizli'de böyle bir fuara ev sahipliği yapıldığı için olağan üstü bir iş yapılıyor burada.

Başkan Osman Zolan da kitap imzalattı

Fuarı sık sık ziyaret ederek vatandaşlar ve yazarlarla bir araya gelen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hafta sonu imza günü bulunan yazar Esat Şişman'ı ziyaret ederek "Çanakkale Ateşi" adlı kitabını imzalattı. Şişman'ın Gönen Öğretmen Lisesi'nden arkadaşı olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, Yazar'a başarılar diledi. Büyükşehir Belediyesi'nin 3. kez düzenlediği kitap fuarına ilginin artmaya devam ettiğini kaydeden Başkan Osman Zolan, organizasyonda emeği geçen herkese, katılım gösteren yazar ve yayınevlerine ve özellikle de ziyaretçilere teşekkür etti.

"Okuyan, sorgulayan, araştıran bir gelecek için…"

Bugüne kadar düzenledikleri 3 fuara da çok yoğun katılım olduğunu ve katılımın her geçen yıl artarak devam ettiğini kaydeden Başkan Zolan, "Ege'nin en büyük fuarında bir kez daha vatandaşlarımızı kitapla, yazarlarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Henüz çok genç bir fuar olmamıza rağmen gösterilen ilgi övgüye değer" dedi. Bu ve benzeri fuar ve etkinliklerin milli ve manevi değerlerine bağlı, okuyan, sorgulayan, araştıran bir gelecek için çok önemli katkı sağladığının altını çizen Başkan Osman Zolan, "Kültür ve sanat şehri Denizlimize yakışanı yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.