KESK DENİZLİ: SERMAYEDEN DEĞİL HALKTAN YANA BÜTÇE

TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerine ilişkin açıklama yapan KESK Denizli Şubeler Platformu, mecliste görüşülecek bütçenin emekçilerden yana belirlenmesini istedi.

  • 15 Kasım 2022 - 19:59
  • Son Güncelleme : 15 Kasım 2022 - 20:12

KESK Denizli Şubeler Platformu, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı. Denizli Maliye binası önünde yapılan açıklamada, mecliste görüşülecek bütçenin emekçilerden yana belirlenmesini istedi. Basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Serkan Deniz Özkan okudu.

Bütçelerin bir ülkede kaynakların, gelirlerin kimlerden toplandığını ve söz konusu gelir ve kaynakların kimler için kullanılacağını gösteren belgeler olduğunu ifade eden Özkan, “Buradan hareketle bir ülkedeki mevcut sistemin kimden veya kimlerden yana olduğunu anlamanın en kolay yolu bütçesine bakmaktır. Kaynaklar, gelirler kimlerden toplanıyor, kimlerin faydası için kullanılıyor? Temel soru budur” ifadelerini kullandı.

“EMEKTEN YANA BÜTÇE TALEBİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Bütçelerin, yoksuldan alıp zengine verme politikasının en temel aracı olarak kullanıldığını söyleyen Özkan, “Çünkü bütçelerin temel kaynağını oluşturan vergilerin tüm yükü başta biz emekçiler olmak üzere halka yıkılırken; vergi istisnası, muafiyeti, affı, indirimi, teşvik, hazine garantisi gibi yollarla zenginler, patronlar kollanmaktadır. ‘Vergi harcaması’ adı altında her yıl on milyarlarca vergi gelirinden vazgeçilmektedir” dedi. 

Özkan, emekten yana bütçe taleplerinden vazgeçmeyeceklerini ifade ederek, eylem ve etkinlik programını paylaştı:

“9- 18 Kasım 2022 tarihlerinde çalıştığımız işyerlerinde toplantılar, forumlar, bildiri, broşür dağıtımı yaparak emekçiden alıp sermayeye aktaran bu bütçeye karşı birlikte mücadele olanaklarını tartışacağız. 16- 17 Kasım 2022 tarihlerinde bütçe taleplerimizi içeren kokartlarımızı takacağız. 9 Kasım – 9 Aralık 2022 tarih aralığında; işyerleri önünde stantlar açarak temel taleplerimizi içeren ve TBMM’ye sunulacak imza kampanyası düzenleyeceğiz. Bütçe sürecinin sonlanacağı aralık ayının son haftasına kadar KESK’e bağlı tüm sendikalarımızın merkez ve şube yöneticileri ile birlikte işyeri alan çalışmaları yapacağız.”