KESK DENİZLİ: İLK TEKLİFE KARŞI İLK UYARI

KESK Denizli Şubeler Platformu, Candoğan Parkında basın açıklaması yaparak kamu emekçilerine teklif edilen zamma tepki gösterdi.

  • 17 Ağustos 2023 - 17:01
  • Son Güncelleme : 17 Ağustos 2023 - 17:05

Memur-Sen'in tutumunun da eleştirildiği açıklamada, "KESK olarak hükümetin hepimize yoksulluk ve güvencesizlik dayatan ilk teklifine karşı ilk uyarımızı yapıyoruz" denildi. Siyasi parti temsilcilerinin de destek verdiği açıklamayı KESK Denizli Dönem Sözcüsü Hüseyin Özdemir okudu.

Sadece kamu emekçileri için alanda olmadıklarını belirten Özdemir, "Göz göre göre sefalete itilen emekliler için; tüm yurttaşlarımız için grevdeyiz. Alanlarda omuz omuzayız" dedi. Hükümetin teklif ettiği zam oranı ile emekçilerle adeta alay ettiğini dile getiren Özdemir, teklifte yer almayan talepleri sıraladı.

"GERÇEK BİR TEKLİF MÜCADELEYE BAĞLI"

 Yoksulluk sınırı hatırlatması yapan Özdemir Memur-Sen'in 'Revize bekleyen' tutumunu eleştirdi. "Bizleri bu kadar aşağılayan bir teklifi üç beş puan artırarak revize etmek mümkün değildir" diyen Özdemir, "Bizler sustukça, yetkimizi başkalarına teslim ettikçe başımıza nelerin geldiğini geçtiğimiz 6 toplu sözleşme döneminde gördük. İktidarın yeni ve gerçek bir teklif sunması bizlere bağlı. Bunun için KESK olarak hükümetin hepimize yoksulluk ve güvencesizlik dayatan ilk teklifine karşı ilk uyarımızı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.