KEMAL ASLAN BAĞIMSIZ OLARAK YARIŞA GİRECEK!

Çivril'de adaylığı geri çekilen Kemal Aslan'ın yerine Semih Dere, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çivril Belediye Başkan adayı olarak ilan edildi. Aslan, bugün bir basın bülteni ile bağımsız aday olduğunu açıkladı.

  • 21 Şubat 2024 - 00:44
  • Son Güncelleme : 21 Şubat 2024 - 00:48

Aslan'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Çivrilliler, Sevgili Hemşerilerim,

Haksızlığa karşı benimle olacak değerli arkadaşlarım,

Cumhuriyet Halk Partisi Çivril ilçe örgütünde 2 yıl İlçe sekreterliği, 2 yıl saymanlık yapmış toplamda 4 yıl görev yapan ve onlarca yerel, genel, referandum seçimlerinde sahada çalışmış bir parti emekçisiyim. Atatürkçü Düşünce Derneği Çivril şubesinde 2 dönem yani 4 yıl saymanlık ve 2 dönem yani 4 yıl da şube başkanlığı yaptım. Toplamda 8 yıl. 4 dönemdir yani 9 yıldır Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı olarak halihazırda bu görevde bulunan ve bulunmuş olduğum görevlerde toplumun sorunlarına her daim duyarlılık göstermiş, işimden, ailemden, emeğimden özveride bulunarak, tırnaklarımla kazıyarak, bu konuma gelmiş bir insanım.

Yaşadığımız bu süreçte her zaman halkımın takdirine desteğine güvenerek yola çıktım ve devam ediyorum, edeceğim.

Bana duyulan güveni, desteği karşılıksız bırakmayacağıma dair bu halka söz verdim.

Son süreçte Çivril halkına ve parti üyelerine güvenerek belediye başkanlığı seçiminde ön seçim isteyen tek adaydım. Ön seçim yapmadılar. Anket dediler, tamam dedim. Açık ara önde çıktım, kabul etmediler. İl ve ilçe yönetimi parti hukuku gereği arkamda durur dedim, durmadılar.

Ben Çivril halkına güvendim, inandım; maalesef onlar kumpaslarına, siyasetin olmaması gereken oyunlarına güvendiler.

Ben yılların verdiği birikimi, emeği, halkım görür dedim ve gördüğüme inanıyorum. Onlar daha dün siyasete girmiş birkaç yıl önceye kadar toplumsal ve siyasal hayatı hiçbir yerinde olmayan bir adayla yola çıkmayı tercih ettiler. Karşıma kayyum bir aday çıkardılar.

Ben hak, adalet, hukuk diyen bir siyasetin ayaklar altına alınacağına itibar etmedim ama halkın iradesini yok sayarcasına benim hakkımda iddia edilen, dedikodu boyutundaki suçlamalarla karşı karşıya kaldım.

İddialarla ilgili kendimi savunmak isterdim, ama bana tek bir yönetici hakkımdaki iddialarla ilgili bir tek yazılı metin sunup savunmamı istemediler. Çünkü dedikodalardan hukuki bir iddia olamaz.

Bunca yıl emek verdiğim partimin yöneticileri, belediye başkanlığı aday tanıtımına saatler kala gerekçesi yazmayan, ciddiyetten uzak bir yazıyla beni görevden aldılar.

Ben değil, bizler; halkımla, partililerimle bize güvenen her partiden insanlarla Çivril Halkıyla bu adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı çıkacağımıza tüm kamuoyu önünde söz veriyoruz. Bize güvenen Çivril halkının umutlarını karşılıksız bırakmayacağımıza söz veriyoruz.

Dert dinleyen, çözüm üreten belediyecilik için söz verdik, söz veriyoruz, Çivril için el ele olma yolunda.

Halkımızın iradesini Çivril Belediyesi'ne taşımak için tüm irademiz ve bedenimizle bağımsız aday olarak mücadele ederek son sözü söyleyeceğimize söz veriyoruz.

Bu mücadele hak mücadelesidir. Bu mücadele kirli siyasete dur deme mücadelesidir. Bu mücadele harcanan emeklerin mücadelesidir. Bu mücadele, bu topraklarda temiz siyaset isteyenlerin Çivril siyaset tarihine bırakacağı bir not olabileme mücadelesidir.

Çivril halkına olan güvenimizden bir an bile şüphe etmeden yola devam ediyoruz, çünkü biz halkız, haklıyız, kazanacağız. Tüm halkıma kucak dolusu selamlar.

Kendimi size, sizleri Allah’a emanet ediyorum. Saygılarımla, yolumuz açık olsun."