KARACA'NIN TEKLİFİ YASALAŞTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca TBMM Genel Kurulu’nda Acıpayam, Bozkurt ve Çardak depremzedelerinin devlet desteğinden yararlanabilmesi için zorunlu deprem sigortası şartı aranmamasını içeren yasa maddesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

  • 29 Kasım 2019 - 13:15
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Denizlili depremzedelerin devlet yardımından yararlanabilmesi için deprem sigortası şartını kaldıran yasa teklifinin kabul edilmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Gülizar Biçer Karaca ‘Acıpayam depremi olduğu günden beri bu kanun değişikliği yapılsın diye uğraşıyoruz. Bugün emeklerimizin karşılığını aldık. Yine de sormak gerekiyor. Acıpayam depreminin üzerinden 9 ay geçti.  9 aydır bu düzenleme neden yapılmadı?

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak mücadele etmeseydik, yaşanan mağduriyetlerin hesabını sormasaydık, ısrarcı olmasaydık bu yasa değişikliği yapılmayacak, Acıpayam depremzedelerinin sorunlarına ilgisiz kalmaya devam edeceklerdi. Yasa değişikliğinin gerçekleşmiş olması yeterli değildir, deprem paralarının nereye harcandığının hesabı halen verilmemiştir. Deprem paralarının nereye harcandığının hesabını veremeyen, depremzedelerin sorunlarına çözüm üretmeyen, sadece TBMM kürsüsünden gerçekle örtüşmeyen söylemlerle vatandaşa umut tacirliği yapanlar Acıpayam, Bozkurt, Çardak depremzedeleri ile ilgili yasa değişikliği teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülürken oylamaya katılıp evet oyu vermeyi dahi depremzedelere çok gördüler.

DEPREMZEDELERİN SORUNLARI KISMEN DE OLSA ÇÖZÜLECEK

Gülizar Biçer Karaca TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında AK Parti’nin torba kanunlarla yasama faaliyetini yerine getirmesini eleştirirken torba kanunların içinde nadir de olsa olumlu düzenlemelerin olduğunu belirtti. Denizli’de yaşanan depremlerden sonra depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için ilk teklifi saygı ve rahmetle andığı merhum CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın verdiğine dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca Kazım Arslan’ın vefatından sonra kendisinin yasa teklifini sunduğunu söyledi. Acıpayam depremzedelerinin sorunlarını her fırsatta dile getiren ve sürecin yakından takipçisi olan CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ‘Beklenen kanun değişikliğinin yapılmasıyla depremzedelerin sorunlarının kısmen de olsa çözülecek olması bizi de mutlu ediyor. Depremzedelerin sorunlarına çare üretmeyenler, kendilerine paye çıkarmaya kalkışmak yerine katılmadıkları oylama için depremzedelerden özür dilemeyi düşünüyorlar mı? dedi.

ZORUNLU DEPREM SİGORTASI ŞARTI KALDIRILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'nın geçen hafta verdiği kanun teklifi Cuma günü komisyondan geçmiş, TBMM'ye sevki yapılmıştı. Mecliste görüşülen madde yasalaştı.

Depremzedeler için zorunlu deprem sigortası şartı kaldırıldı.