KARACA: AHLAK DERSİ VERMEK HADDİNİZE DEĞİL

"Kadın düşmanı politikaların ve kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi devletin ve yerel yönetimlerin sorumluluğundadır" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Merkezefendi Belediye Meclisinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

  • 08 Kasım 2022 - 20:34
  • Son Güncelleme : 08 Kasım 2022 - 20:43

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Avukat Gülizar Biçer Karaca, Denizli’de AKP ve MHP’li yöneticiler tarafından başlatılan kadın düşmanı ayrımcı açıklamalara sert tepki gösterdi. Merkezefendi Belediyesi “Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi” ve “Sanat Eserleri Değerlendirme Komisyonu” kurma amacıyla Merkezefendi Belediye Meclis gündemine getirilen teklifi “sapkın”lık ve ahlak” ile özdeşleştirme anlayışının kabul edilemez olduğunu söyleyen Gülizar Biçer Karaca açıklama yayımladı:

EŞİTLİĞE Mİ KARŞISINIZ?

Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’ı hedefe koyanlar neye karşısınız? Kadının birey olmasına mı? Kadının eşit yurttaş olmasına mı? Kadınların anayasal güvence altındaki haklarına mı? Kadına şiddetin önlenmesi için alınacak tedbirlere mi, kadın cinayetlerine mi?

GÖLGE ETMEYİN!

Her gün daha ileriye ve aydınlığa toplumun tüm kesimlerinden tüm kadınlar için kadınlarla birlikte politika yapmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum. Biz Cumhuriyetin kazanımlarıyla yönetim kademelerine gelmiş kadınlar olarak önümüze çıkan engelleri aşmasını biliriz. Kadın erkek eşitliğinin gerçek anlamda sağlanması için daha gidecek yolumuz ve yapacak işlerimiz var. Yoldan çekilin, gölge etmeyin yeter.”

KADININ İNSAN HAKLARI, UCUZ SİYASETE KURBAN EDİLEMEZ

Hangi kaygı ve korku sizi “ucuz siyaset” yapıp kadınlar için gerekli hizmetlerin engellenmesine itiyor? Eşitsizliklerin, dezavantajların giderilmesi için kanun önünde eşitlik ilkesine uygun bir adım atan Belediyemize bir eşitlik birimi kazandırmayı engellemekle övünecek misiniz? Tek adam aklıyla kadınlara ders vermeye çalışmaktan, toplumu kutuplaştırmaktan da vazgeçin. Size rağmen bu ülkede kadın mücadelesi kazanacak, haklarını ucuz siyasetinize malzeme yaptığınız, korktuğunuz, yok saydığınız kadınlar, sizi iktidarınızdan edecek.