KANSERLE MÜCADELE EDECEĞİZ DİYEREK UYUŞTURUCU SATIŞI YAPMIŞLAR

Denizli’de polisin düzenlediği operasyonlarda çok miktarda uyuşturucu ile birlikte yakalanan 19 kişiden 17’si tutuklandı. Polisin uyuşturucu bulduğu yerlerden birinin Kanserle Mücadele Derneği olması dikkatlerden kaçmadı.

  • 21 Mayıs 2019 - 08:55
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

İhbarlar ve istihbarat bilgilerin değerlendirilmesi sonucu Kumkısık Mahallesi Çevre Yolu Kavşağı’nda uyuşturucu madde yüklü bir araç yakalandı. Polisin DUR uyarısına uymayarak kaçmaya çalışan aracın içerisinden 1.550 gram esrar ele geçirildi.

Ekiplerce gerçekleştirilen bir başka çalışmada ise Karşıyaka Mahallesi’nde uyuşturucu madde ticareti yapıldığı belirlenen bir adrese operasyon düzenlendi. Adreste yapılan aramada satışa hazır 115 paket halinde 172 gram esrar ve 35 ecstasy hap ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan karı-koca şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Saraylar Mahallesi’nde Kanserle Mücadele Derneği görünümlü bir işyerinde yapılan aramada ise bir kısmı oyuncak peluş ayı içerisine gizlenmiş 82 ayrı paket halinde satışa hazır 69 gram eroin yakalandı. Dernek görünümlü işletmenin Denizli sorumlusu olduğu belirlenen ve suçüstü yakalanan şüpheli M.D. ve beraberindeki S.İ. tutuklandı.

Denizli Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Mayıs ayının başından itibaren yürütülen başarılı çalışmalar kapsamında toplam 88 ecstasy hap, 87 gram eroin, 1740 gram esrar, 13 gram metamfetamin ve 2 gram skunk ele geçirildi. Uyuşturucudan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 4 bin 300 liraya da el konuldu.

Uyuşturucu madde kullanıcısı 54 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Uyuşturucu madde ticareti suçu kapsamında adli mercilere sevk edilen 19 şüphelinin 17’si tutuklandı.