KADINA YÖNELİK ŞİDDET İÇİN EYLEM YAPTILAR

Denizli Kadın Platformu kadın cinayetlerine yönelik eylem kararı aldı. Kadınlar siyah giyinerek tepki gösterdi bir çok STK'da ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'da yalnız bırakmadı.

  • 05 Eylül 2019 - 21:42
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Kadın Platformu öncülüğünde vilayet önüne düzenlenen eylemle bir araya geldi. STK'ların ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'ın da destek verdiği, kadın cinayetlerinin önlenmesi, nafaka hakkının ve yaşam hakkının korunması, İstanbul Sözleşmesi'nin tam olarak uygulanması taleplerinin dile getirildiği basın açıklamasında, artan şiddet ve cinayetlere dikkat çekildi.

Denizli Kadın Platformu adına açıklama yapan Dönem sözcüsü Gülnur Oymak, ‘‘Herkesin namusu kendi namusudur. İnsanın cinsiyeti ne olursa olsun, namusu medeni bir ülkede kanuna ve adalete emanettir. 8 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Denizlili kız kardeşimiz Hafize Kurban’a Allah’tan rahmet ailesine de sabırlar diliyoruz.’’ temennisinde bulundu.

Oymak, her gün hızla artan, öfkelerini kontrol edemeyen erkeklerin kurban ettiği ve çocukları anasız bırakanlara bir an önce İstanbul Sözleşmesinin maddelerinin uygulanması gerektiğini söyledi.