İYİ PARTİ'DEN AK PARTİYE GEÇTİ MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ'NDE DENGELER DEĞİŞTİ!

Denizli’nin CHP’li Başkan Şeniz Doğan tarafından yönetilen Merkezefendi Belediyesi Denetim Komisyonu seçimlerinde, İYİ Parti’den, AK Parti’ye gerçekleşen tranfer dengelerin değişmesine neden oldu...

  • 07 Ocak 2023 - 12:40
  • Son Güncelleme : 07 Ocak 2023 - 13:16

Meclis üyesi dengelerinin kritik sayılarla belirlendiği Denizli’nin CHP’li Merkezefendi Belediyesi’nin meclisinde, bugün yapılan Denetim Komisyonu seçimlerinde, İyi Parti’den Mustafa Bozkurt’un sürpriz bir şekilde Ak Parti’ye geçmesi nedeniyle dengeler değişti.



Merkezefendi Belediye Meclisi’nin dünkü gündeminin 1 maddesine dayanarak gerçekleşen seçimler sonucunda CHP’nin üye sayısı 11’de kalırken, İyi Parti’den gerçekleşen Mustafa Bozkurt transferi sonrası AK Parti’nin oy oranı 12’ye çıktı.

Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyesi dağılımına göre, şimdiye kadar komisyonlarda CHP 2, AK Parti 1, İYİ Parti 1, MHP 1 üye ile temsil ederken bugün itibarıyla meclis üye dağılımı AKP 12, CHP (başkan dahil)  11, İYİ Parti 8, MHP 4 ve Bağımsızlar 3 olarak değişince, toplamda 5 üyeden oluşan Denetim Komisyonu dağılımı Cumhur İttifakı lehinde belirlendi ve AK Parti 2, CHP 1, İYİ Parti 1 ve MHP 1 olarak kesinleşti.

AKP: Yavuz Aki, Mustafa Bozkurt, CHP: Serkan Kaya, İYİ Parti: Ayhan Çetin, MHP: Fırat Dağdeviren

Merkezefendi Belediyesi’nde dengeleri değiştiren kritik transferin başrol oyuncusu İYİ Partili Mustafa Bozkurt, parti içi sorunlar nedeniyle disipline sevk edilmiş ve 1 yıl süreyle partiden uzaklaştırma almıştı.

Süresi dolduktan sonra, yeniden İYİ Parti bünyesinde üyeliğine devam eden Mustafa Bozkurt’un, ani bir kararla Ak Partiye transfer olması ise bir misilleme olarak değerlendiriliyor...