İYİ PARTİ'DE İSTİFA DALGASI SÜRÜYOR!

İYİ Parti Denizli’de istifalar gelmeye başladı. Özellikle son dönemde İYİ Parti'nin kurucularından Ümit Dikbayır'ın iddialarıyla adeta kaynayan partide istifalar artıyor.

  • 28 Kasım 2023 - 18:08
  • Son Güncelleme : 28 Kasım 2023 - 18:49

İYİ Parti Denizli Yönetimi'nde Ertan Kesgin’in istifasının ardından 2 hafta önce İYİ Parti Denizli Divanı'nda bulunan Turizm Komisyonu Başkanı Nurettin İyice de divandan istifasını verdi. Geçtiğimiz haftalarda Ankara’ya giderek mecliste grup toplantısına katılan ve ardından siyaset akademisine katılım sağlayan İyice'nin istifası şaşkınlık yarattı.


Haber merkezimizin ulaştığı bilgilere göre, genel merkezin politikalarını eleştirdiği öğrenilen Nurettin İyice’nin istifa sebebi yerel politikalardan değil, genel merkez politikalarına ve Ümit Dikbayır'ın son iddialarına karşı alınan sessiz tutumdan kaynaklanıyor.


ESKİ YÖNETİCİLER BİRER BİRER İSTİFA EDİYOR

İYİ Parti'nin eski yöneticileri de istifalarını duyurmaya başladı. Geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabı üzerinden istifasını açıklayan eski il başkan yardımcısı Kahraman Kurnaz istifa gerekçesi olarak partinin yerelde ve genel merkez politikalarında bir değişim görmemesi ve bu nedenle gördüğü lüzum üzerine istifa ettiğini bildirdi.

TOPLU İSTİFALAR KAPIDA!

İYİ Parti'nin son zamanlarda özellikle Ümit Dikbayır'ın iddialarına karşı sergilediği sessiz duruş ve kamuoyundaki güven sorunu nedeniyle toplu istifaların kapıda olduğu söyleniyor. Özellikle partinin kurucu kadrosunun önümüzdeki haftalarda toplu bir istifaya gideceği bilgisine ulaşıldı.

ANKETLER GİDİŞATI “İYİ” GÖSTERMİYOR!

Yerel seçim hazırlığında olan İYİ Parti'nin aday adaylarını açıkladığı toplantılar gelirken, anket sonuçları ise partinin ciddi bir kan kaybı yaşadığını gösteriyor. Özellikle Denizli'de, partinin son anketlere göre oy oranının %8'in altına düştüğü görülüyor.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU DENİZLİ İLE TEMAS HALİNDE

Yerel seçimlerin ardından parti kuracağı düşünülen Yavuz Ağıralioğlu ise Denizli'den bazı siyasilerle temas halinde. Kurulacak olan partinin hazırlıkları içerisinde olan Ağıralioğlu'nun, bazı İYİ Partili isimlerle de kurulacak olan partinin kurucu yönetimini oluşturmak için temas halinde olduğu biliniyor.

YAPRAK DÖKER BİR YANI BİR YANI BAHAR BAHÇE

Yerel seçimlere aylar kala genel merkezi hareketlenen İYİ Parti'nin Denizli'nin bazı bölgelerinde aday bulma konusunda da sorun yaşadığı görülüyor. Seçimlerin ilk gününden itibaren Denizli yerelinde ittifakın olmayacağı söylemleri CHP ve İYİ Parti kanadından sesli bir şekilde söylenirken İYİ Parti'nin bazı ilçelerde aday adayı bulmakta sorun yaşadığı görülüyor. Bu bağlamda genel merkezin politikaları ve Dikbayır'ın iddiaları nedeniyle istifalar gelirken bir yandan da sessizliğini koruyarak gelecek yanıtları bekleyen partililer olduğu görülüyor.