İYİ PARTİ HONAZ'DA ADAY KRİZİ: PARTİDEN İSTİFA EDİP MHP'YE GEÇTİ

İYİ Parti'nin Honaz'daki durumu gerginleşiyor. İYİ Parti adayı Enver Kiraz'ın rozet takma töreninden kısa bir süre sonra parti içindeki anlaşmazlıkları gerekçe göstererek istifa etmesi, ilçe başkanı Osman Çaybaşı'nın aday adayından ret cevabı almasıyla daha da karmaşık bir hal aldı. Olaylar bununla da sınırlı kalmadı. Detaylar haberimizde…

  • 26 Ocak 2024 - 16:59
  • Son Güncelleme : 26 Ocak 2024 - 17:22

21 Ocak tarihinde Denizli’de İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun gelmesiyle 7 aday tanıtılmış sonrasında rozet takma töreni düzenlenerek kamuoyuna adayların açıklanmasıyla ilgili tören düzenlenmişti. Şiir Otel’de gerçekleşen etkinliğin ardından henüz 12 saat bile geçmeden Honaz adayı Enver Kiraz’ın adaylıktan çekildiğini duyurması İYİ Parti’de soğuk duş etkisi yarattı. 


TEK AÇIKLAMA HONAZ İLÇE BAŞKANINDAN GELDİ

Adaylıktan çekilirken parti içerisinde anlaşmazlıklar olduğunu duyuran Enver Kiraz’ın paylaşımının ardından sadece İYİ Parti Honaz İlçe Başkanı açıklamada bulunarak “Bilindiği üzere Sayın Enver Kiraz beyefendi ile Mahalli İdare Seçimlerine girme kararı almıştık. Adaylıktan gerekçeli sebepleri ile ayrılma kararı alan Sayın Enver Kiraz ile bir sorunumuz olmadığı, kendisinin partimizce dürüst bir iş insanı ve politikacı olarak kalacağını belirtmek isteriz. Lakin unutulmamalıdır ki İYİ PARTİ hiç kimsenin tekeline giremeyecek kadar büyük Atatürkçü milliyetçi laik dava insanlarının çatısıdır.   Bu bağlamda bizlerin hür ve müstakil olarak kararlılıkla seçimlere gireceğini beyan eder, tüm adaylara sevgi ve saygılarımı sunarım” mesajını yayınladı. 


TEKLİFİ REDDETTİ MHP'YE ÜYE OLDU

Yaşanan son gelişmelerin ardından İYİ Parti Honaz İlçe Başkanı 1 Aralık tarihinde açıklanan aday adaylarından Ramazan Aydın Aytaş’a ziyarette bulundu ve adaylık için tekrar masaya oturma teklifi verdi. Honaz için İYİ Parti’de 3 aday adayı ile başlayan seçim sürecinin dışarıdan dahil edilen AK Parti kimliğiyle tanılan Enver Kiraz ile sonuçlanmasının ardından tepkisini ortaya koyan Ramazan Aydın Aytaş teklifi reddetmekle kalmadı ayrıca İYİ Parti’den istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi’ne üye oldu.