İYİ PARTİ DENİZLİ'DE EĞİTİME DESTEK KAMPANYASI

İYİ Parti Denizli İl Başkanlığı yeni başlayan eğitim öğretim yılında uzaktan eğitim imkanı olmayan çocuklara tablet ve bilgisayar bağışı için kampanya başlattı.

  • 24 Eylül 2020 - 12:45
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

İl Başkanı Raziye Akışık, “İmkanı olan olmayana destekte bulunacak, el birliği ile uzaktan eğitime ulaşamayan çocuk kalmayacak. Geleceğimizi el birliği ile birlikte kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

2020-2021 eğitim yılı koronavirüs pandemisi nedeniyle uzaktan eğitimle başladı. Türkiye’de yaklaşık 1 milyonu aşkın öğrenci uzaktan eğitime erişim sağlayamazken İYİ Parti Denizli İl Başkanlığı bir kampanya başlattı.

Bir öğrencinin geleceğini kurtarmak, bir öğrenciyi dahi uzaktan eğitimle tanıştırabilirsek ne mutlu bize diyen Akışık, “Öğrenci velilerimizin durumu ortada. Kiralar faturalar derken eğitim ve öğretime ayrılan bütçe yok denecek kadar az. Okula giden çocuklarımızın cebine 5 lira harçlık koyamayan veliler var. Bu velilerin çocuklarının geleceğe umutla bakabilmeleri için eğitimde eşitlik şart. Fakat durumu olmayan vatandaşlar ne yapacak? Zenginin çocuğu özel okula gidiyor, telefonu, tableti, bilgisayarı, özel öğretmenleri var. Garibanın çocuğu ne yapacak?

Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde eşitlik ilkesini sağlayamıyor ve öğrenci velilerinin durumlarını gözetmeden böyle bir sistemde eğitim vermeye çalışıyor. Biz de bunu ön görerek bir çalışma başlattık. Öyle üst düzey tabletler bilgisayarlar istemiyoruz. Eba tv’ye girecek, internetten araştırma yapabilecek seviyede bilgisayarlarınızı, tabletlerinizi getirin imkanı olmayan ailelerle buluşturalım. Biz İYİ Parti olarak elimizi taşın altına her zaman koyacağız. İmkanı olmayanın yanında, destek bulamayanın desteği konumunda olacağız. Velilerimiz, öğrencilerimiz ‘Allah razı olsun’ dese yeter. Biz onların hayır duasıyla yol almaya devam edeceğiz. Denizli’de yaşayan tüm vatandaşlardan bu yönde destek bekliyorum. İmkanı olan alsın getirsin, imkanı olmayana götürelim. İYİ bir eğitim için haydi Denizli el ele verelim” diye konuştu.

Ellerinde çalışır durumda bilgisayarı ve tableti olan vatandaşların İYİ Parti Denizli İl Başkanlığına bırakmaları yeterli diyen Akışık, “Biz belirlediğimiz imkanı olmayan ailelerin çocuklarına bu desteği sağlayacağız. Siz sadece bize bırakın, yada bizi arayın sizden alalım onlara ulaştıralım. En ufak destek dahi çok büyük umutlar doğuracak. Gelin geleceğimizi birlikte kurtaralım” dedi.