İYİ PARTİ DENİZLİ’DE DELEGE SEÇİMLERİ DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ

İYİ Parti Merkezefendi İlçesi geçtiğimiz 29 Ekim’de delege seçimi için sandık başına gitti. Delege seçiminde ortaya çıkan tablo İYİ Parti’de dengelerin değiştiğini gösteren cinsten.

  • 05 Kasım 2022 - 19:33
  • Son Güncelleme : 09 Kasım 2022 - 23:03

Geçtiğimiz 29 Ekim’de delege seçimi için sandık başına giden İYİ Parti Merkezefendi teşkilatı verdikleri oylarla dengeleri değiştirdiler. Mevcut il başkanı Raziye Akışık’ın kendi mahallesinden delege çıkamadığı seçimlerde başka isimlerde teşkilatın desteğini alamadı. 

Karaman Mahallesi’nden delege seçimi için listede bulunan İYİ Parti’nin mevcut il başkanı Raziye Akışık, 59 kişinin oy kullandığı seçimde 19 oy alarak delege seçilemedi. Akışık yedeklerde de bulunmuyor. 

İYİ Parti Denizli’nin eski il başkanlarından Hasan Hüseyin Bozkurt ise Yenişehir Mahallesi’nden listeye girerek sadece 10 oy alabildi. 39 kişinin oy kullandığı  Yenişehir Mahallesi’nde 33 kişinin oyunu alan bir başka isim birinci çıktı. 

Mevcut il başkanı Raziye Akışık’ın il başkanlığı yarışında rakibi olan eski il başkanı Hasan Akgün ise Selçukbey Mahallesi’nde girdiği delege seçiminde sadece 15 oy alabildi. Akgün’ün 1 oy eksik alması delege seçilememesine sebep olabilirdi. Selçukbey Mahallesi’nde 36 kişi oy kullandı ve 28 oy alarak başka bir isim birincilikle mahalleden çıktı. 

Denizli İYİ Parti’nin en çok tanılan 3 isminin sandık başına giden teşkilatlarından teveccüh görememesi ise akıllara “İYİ Parti’de dengeler değişiyor mu?” sorusunu getirdi. 

Yorumlar (1)

  1. Arif eltin
    • 06 Kasım 2022 - 14:56

    Cok güzel. Artık herkez iyi partili olur herkez iyi partiye oy veriri vu haberden sonra.