İSTİKLAL MARŞI, CUMHURİYETİMİZİN DESTANI, BAĞIMSIZLIĞIMIZIN ŞİİRİDİR!

Eğitim İş Denizli 2. Nolu Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan; "Bugün, Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıldönümünü kutluyoruz" diyerek yazılı bir mesaj yayınladı.

  • 12 Mart 2024 - 17:25
  • Son Güncelleme : 12 Mart 2024 - 17:34

Aydoğan'ın yazılı mesajı şu şekilde:

Kurtuluş Savaşı'nı yönlendiren, aydınlanma ve modernleşme sürecine önemli katkılarda bulunan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi, 12 Mart 1921'de İstiklal Marşı'nı ulusal marş olarak benimseyerek, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu için önemli bir adım atmıştır.

Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden çıkan İstiklal Marşı, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm vatandaşlarımızın katıldığı kurtuluş destanını ölümsüzleştirmiştir. İstiklal Marşı, bağımsızlığımızın en önemli sembollerinden biri olarak, vatandaşlarımızı ortak duygu ve düşüncelerde birleştirmekte ve birlik beraberliğimizi güçlendirmektedir.

Bugün, geçmişte gösterdiğimiz çabaların anlamını ve önemini kavrayarak, Cumhuriyetimizi tüm kazanımlarıyla sonsuza dek koruma ve yaşatma sorumluluğunu üstleniyoruz.

İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ulusal marş olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümünde, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini ve değerli şair Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyoruz.

Eğitim-iş üyeleri olarak, bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Marşı'nı her zaman gururla söylemeye ve söyletmeye devam edeceğiz.