İŞTE DENİZLİSPOR'UN MALİ DURUMU

Denizlispor Başkanı Ali Çetin, yönetim kurulu ile birlikte tesislerde düzenlediği basın toplantısında mali tabloyu açıkladı.

  • 14 Eylül 2019 - 09:25
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Ali Çetin, “Şeffaflıktan ve disiplinden asla taviz vermeyeceğiz. Bu yönetim buradayken kimse gayri meşru para kazanamaz” dedi. 31 milyon TL borçlarını olduğunu söyleyen başkan Çetin, 26 milyon TL de hak ettikleri para olduğunu açıkladı. Sezon sonuna kadar 75 milyon TL bütçe olacağını belirten başkan Çetin, kalan 49 milyon TL’yi de bulacaklarını kaydetti. Yerli oyunculara 15 milyon, yabancı futbolculara ise 38 milyon TL ödeyeceklerini ifade eden Çetin, yaptıkları ve yapacakları proje ile de bu açığı kapatmayı planladıklarını belirtti. Bayrak, çakmak, kupa, loca, stat, store ve otopark gelirlerinin haricinde yeni projeler geliştireceklerini belirten Ali Çetin, belki de Denizlispor’un en şeffaf ve en borçsuz dönemini yaşadığının altını çizdi. Geldiklerinde kulübün icralık, futbolcuların antrenmana çıkmadığını hatta fırıncıdan parasız ekmek bile alamadıklarını söyleyen Çetin, o günlerden bu günlere gelmenin de kolay olmadığını kaydetti. Bankaların şu an kendilerine 20 milyon TL’ye kadar kredi verdiğini belirten Ali Çetin, ancak kredi kullanmadıklarını söyledi. Krediyi kullanmaları durumunda faizlerini ise kulübün değil yönetim kurulunun ödeyeceğini ifade eden Çetin, “Biz ne olur olmaz diye kredi hakkımızı bir kenarda tutuyoruz” dedi.

Çetin, “Geldiğimiz günden bu yana şeffaf olacağımızı söylemiştik. Sözümüzde durduk. Herkes her şeyi bilecek demiştik, biliyor. Sitemizde para nereye gitmiş gelmiş mevcuttur” dedi. Başkan Çetin şunları söyledi, “Bunu zaten görüyorsunuz. Kim ne kadar para verdiyse faturasını, makbuzunu kendisine ulaştırıyoruz. İlk geldiğimizde kulübün 36 milyon 508 bin 543 TL borcu vardı. Ancak şampiyonluk primi ve son tahakkuk edecek olan diğer futbolcu alacakları hariç. Geldiğimiz günden beri topladığımız bağış ve reklam gelirlerinin tamamı dün itibari ile 37 milyon 280 bin TL. Bu herhalde Denizlispor tarihinde ilk defadır. 7 milyon 280 Bin lira isim hakkında, sırt reklamı, bayram, çakmak, kupa satışından elde edilen, geri ödenmeyecek paradır. Bu Kulübün, borç paraya ihtiyacı yok demiştik. Şu anda Kulübün yaptığımız transferlerin peşinatları ödendikten sonra ve tahakkuk ettikten ve 2 aylık maaşları tahakkuk ettikten sonra ödediğimiz paralar ödendikten sonra kalan borcu 31 Milyon TL. Bu şu demek oluyor. Yaklaşık 20 milyona yakın bu yıl için para ödedik. Aylık ödemelerimiz 1 Milyon Euro. Bildiğiniz gibi 10 Milyon Euro transfer bütçemiz vardı. İlk taksitini ödedik. Web sitemizde yayınlıyoruz. Bizim her şeyimiz açık. İsteyen kardeşlerimiz de girip görebilirler. Biliyorsunuz sosyal medyada birkaç grup var, sülük gibi yapışıp hala düşüremediklerimiz. Aslında düşürdük de yapışmaya çalışıyorlar.Ama ne yaparlarsa yapsınlar bu camia doğru yapılan her şeyi çok iyi biliyor. Onları da çok iyi biliyor. Takım şampiyon olmuş halen konuşuyorlar. Aslında konuşmaya çalışıyorlar ama bahane bulamıyorlar. Şu an Federasyonda 19 milyona yakın paramız var. 7 milyon yakın da 2 galibiyet ve 1 beraberlikten alacağımız para var. Yani 26 milyon gibi bir paramız var Federasyonda. 31 Milyon borcumuz var ama 7 milyon Euro’ya yakın bunun üstüne ilave olacak rakam var. Yani şu anda Kulübün borcu sezon sonuna kadar verdiğimiz prim ve bonuslar hariç 75 milyona yakın borcu olacak Kulübün. Bunun 26 milyonu federasyonda hak ettiğimiz para. Geriye 49 milyon gibi bir para kalıyor. Süper Lig’de çok büyük bir para değil. Biz 15maç kazansak, bu şekilde de çalışmamızı sürdürdükten sonra Süper Lig’de borçsuz olan Kulüplerin içine Denizlispor’u da sokabiliriz.”