İNTİHARA KALKIŞTI GÜVENLİKÇİNİN KALP MASAJIYLA HAYATA TUTUNDU

Denizli’de mezarlığa giderek yüksek bir ağaca bağladığı iple canına kıymaya çalışan vatandaş, güvenlikçinin dikkati sayesinde ölümden kıl payı kurtuldu. Kendini boşluğa bırakan şahsı havada tutan ve daha sonra yardım isteyerek ipi kesen güvenlikçi, yaptığı kalp masasıyla onu kurtarmayı başarırken ilk yardım bilgisinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

  • 30 Aralık 2021 - 16:11
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Merkezefendi ilçesi İlbade Mahallesinde gerçekleşen trajik olayda, cezaevinden yeni çıktığı öğrenilen 37 yaşındaki Mustafa Ç., İlbade Mezarlığı’na giderek yüksek bir ağaca bağladığı ipi boynuna geçirerek yaşamına son vermeye çalıştı. Bu esnada mezarlıkta devriye atan Güvenlikçi Yasin Tatık, Mustafa Ç.’nin ağaçta intihara teşebbüs ettiğini görerek hızlıca olay yerine koştu. Son anda ayaklarından yakaladığı Mustafa Ç.’yi havaya kaldırarak nefes almasını sağlayan kahraman güvenlikçi, ardından bağırıp yardım istedi. Yaklaşık 5 dakika boyunca devam eden yardım çığlıklarını o esnada yoldan geçen bir minibüs şoförü ile bölgede yaşayan Abdülkadir Uludağ adında bir vatandaş duydu.

Hızlı bir şekilde duvarın üzerinden atlayan 2 kişi, ağacın üzerine çıkarak Mustafa Ç.’nin asılı olduğu ipi kesmeyi başardı. Kalbinin durduğunu fark eden güvenlikçi Yasin Tatık, hızlı bir şekilde Mustafa Ç.’ye kalp masajı yaparak ölümün pencesinden kurtardı. Yardım eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, güvenlikçinin kalp masajı yaparak hayata geri döndürdüğü Mustafa Ç.’yi ambulansla Denizli Devlet Hastanesine kaldırdı. Olay Yeri İnceleme ekipleri bölgede çalışmalarını gerçekleştirirken, Mustafa Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu bilgisine ulaşıldı.