İNSANCA YAŞAM MÜCADELEMİZ SÜRECEK!

Denizli EYT Derneği 1. Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'unu gerçekleştirdi. Mevcut başkan Durmuş Kartal yeniden seçilirken, yapılan konuşmalarda insanca yaşam mücadelesinin süreceği ifade edildi.

  • 13 Haziran 2022 - 14:06
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli EYT Derneği, 1. Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'unu yaptı. Üye sayısını artıran dernekte yönetim kuruluna yeni isimler eklenirken, mücadeleyi büyüterek sürdürme çağrısı yapıldı.

Genel Kurula katılan CHP, EMEP ve kitle örgütleri de dayanışma konuşmalarıyla destek verdi. Divanda Denizli Hayvan Dostları Derneği Başkanı Bülent Gökçe, Gökhan Çakır ve Taner Uyar yer aldı.

Denizli EYT Derneği Başkanı Durmuş Kartal konuşmasında, Aylık Bağlanma Oranı'nın önemine dikkat çekerek, “Gazetelerde her gün başka çözüm formülleri yayınlanıyor hepsini okuyorum. Hiçbiri kesin çözüm değil. Bizim tek sorunumuz yaş değil. Aylık Bağlanma Oranları ve bu işe yeni başlayan gençlerin de sorunu. 3 bin lira emekli maaşı ile yaşamak mümkün değil. EYT Yasası çıksa dahi iktidarda kim olursa olsun bizim insanca yaşam mücadelemiz devam edecek” dedi.

"EYT TARTIŞILMAYA BAŞLADIYSA ÖRGÜTLÜ MÜCADELE SAYESİNDE"

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, dayanışma içinde olduklarını belirtirken, CHP Eski İl Başkanı Av. Mahir Akbaba, “Bu mücadeleye geçmişte de destek verdik, yine her türlü desteğe hazırız. Halkın haklı mücadelesini destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

EMEP Denizli İl Yöneticisi Hilmi Mıynat ise, “EYT 99 yılında başlayan bir sorun. Eğer iktidarıyla muhalefetiyle bugün tartışılmaya başladıysa bu dernek çatısı altında örgütlenen, mücadele eden emekçiler sayesindedir. Yasa çıkacaksa da bu örgütlü mücadele sayesinde olacaktır. Başarıya ulaşmak için de iktidar tüm kesimlere ayrı ayrı saldırıyorken tüm bu ayrı mücadeleler birleşerek büyümelidir” diye konuştu.

Yapılan seçimlerde Durmuş Kartal yeniden başkan olurken, Başkan Yardımcısı Murat Kutlu, Dernek Sekreteri ise Kadir Genç Sayman ve Soner Çetin seçildi. Ayrıca Kurucu Başkan Süleyman Ekiz, Durmuş Kartal ve Çiğdem Yıldırım federasyon delegeleri oldu.