İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 68. YILINI KUTLADI

İnsaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 68. Kuruluş Yıl Dönümü ve meslekte onur yıllarını geçiren üyelerinin plaket töreni için bir gece düzenledi. Oda Başkanı Nigar Hüyük geceye katılan mühendisler, aileleri ve gecenin sponsorlarına teşekkür etti.

  • 26 Aralık 2022 - 21:24
  • Son Güncelleme : 26 Aralık 2022 - 21:29

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 68. Kuruluş Yıl Dönümünü Anemon Otel'de gerçekleştirdiği gala ile kutladı. Gecede meslekte 25. 40. 50. ve 60. yılını geçiren inşaat mühendislerine plaketleri ve Onur Ödülleri de verildi. 

Denizli’de mesleğini icra eden inşaat mühendislerine yanı sıra TMMOB’a bağlı oda temsilcileri, yapı sektörünün seçkin temsilcileri, sponsor firma temsilcileri ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın da katıldığı gecede konuşan Nigar Hüyük katılımcılara ve oda temsilcilerine teşekkürlerini iletti.


Höyük konuşmasında “Sayın protokol, sevgili meslektaşlarım, değerli konuklar ve eşleri. 

Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 

Sağlıkla bir arada olabilmenin mutluluğu ile hepiniz hoş geldiniz. 

Türkiyede İnşaat Mühendisliğinin kurumsallaşmasının ilk adımı 19 Aralık 1954’te atıldı. Bizler de her sene kuruluş yıldönümümüzü kutlarken meslekte 60, 50, 40 ve 25. Yıllarını dolduran meslektaşlarımıza hizmetlerinden dolayı plaket ve onur belgesi vermekteyiz. Kendilerine daha nice sağlıklı yıllar temenni ediyoruz. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza da verimli ve başarılı yıllar diliyoruz. Bilmenizi istiyoruz ki bu yolda hiçbir zaman yalnız kalmayacaksınız, meslek örgütümüz her zaman yanınızda olacaktır" dedi. 

"SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ"

"Bizler geniş büyük bir aileyiz ve ortak paydamız mesleğimiz. Bizler sadece bu mesleğin mensubu olarak kalmayıp, halkı aydınlatmak gibi kamusal ve toplumsal sorumluluklarımız da var" sözleri ile meslek sorumlulukları olduğuna da değinen Höyük “Evet, her dönemin kendine özgü zorlukları olduysa da, son yıllarda mesleğimiz ve meslektaşlarımız açısından tarihin en kötü zamanlarını yaşamaktayız. Her 3 meslektaşımızdan 1’i işsizlikle, işyeri sahibi olanlar da artan ekonomik yük ile karşı karşıya. Gençlerimizin güvencesizlik, işsizlik, düşük ücretlerin yanında öğrencilerimizin de barınma yurt ve zor ekonomik şartlarla baş edememe gibi sorunları var. Bizler yıllardan beri her fırsatta bu sıkıntılarımızı dillendirmekteyiz. Sermaye sahiplerinin önündeki engelleri kaldırma adı altında mühendislik hizmetleri ikinci planda bırakılarak kağıt üzerinde kalan bir işe, ucuz iş gücüne dönüştürülmek isteniyor. Seçimden önce çıkarılması planlanan 17. İmar affı ile yine mühendislik hizmeti almamış, deprem güvenliği olmayan kaçak yapılar belgelendirilecek, yine bilerek ve isteyerek bir kentsel suç hatta cinayet işlenecektir. 

Sevgili meslektaşlarım, Atamızın hedef gösterdiği bilimin ve aklın egemen olduğu uygarlık düzeyine erişmek için tabi ki bizlerinde sorumlulukları var. Bu aydınlık geleceği yaratma mücadelemizi ülkemizin çağdaş, demokrat, yurtsever güçleri ile bu güne kadar beraberce savunduk. Yine kararlılıkla sürdüreceğiz. 

Bizler ülkemizin huzuru, refahı ve mutluluğundan yana tarafız. Belediyelerimizle, Üniversitelerimizle, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızla, Sivil Toplum Örgütlerimizle ve TMMOB çatısı altındaki diğer odalarımızla birlikte planlama, ulaşım, altyapı, su, çevre ve kentsel dönüşüm konularında her zaman sözümüz ve duruşumuzla iş birliğine hazırız. Yeter ki dayanışmamızı ve beraberliğimizi güçlü tutalım" ifadelerine yer verdi. 

KADIN HAKLARINI UNUTMADI 

Türkiye'de kadın haklarına yönelik yaşanan sorunlara değinen Höyük "Geçtiğimiz 5 Aralık'ta Türk Kadınına 1934’te verilen seçme ve seçilme hakkının 88. Yılını kutladık. Bunun ne kadar kıymetli olduğunu içinde bulunduğumuz günlerde daha da iyi görmekteyiz. Daha yeni 6 yaşındaki kız çocuğu evlendirilmesi haberiyle ruhen ters yüz olduk. 18 Aralıkta şehrimizde yaşanan olayla beraber bu yıl ülkemizde 380. Kadın cinayeti işlendi. Her gün bir yenisi eklenen haberlerde kadına şiddetin hatta canlıya şiddetin normalleşmesini gün gün yaşamaktayız. Değer yargılarımızın zarar gördüğü, toplum bilincinden uzaklaştırıldığımız, bireyselliğe zorlandığımız,duyarsızlaştırıldığımız koşullar bize tek çare olarak sunulmasının kader olmadığını bilsek de dayanma gücümüzü kaybettiğimiz zamanlar olmuyor değil.

100. yaşına gelen Cumhuriyetimizin aydın ve vicdanlı bireyleri olarak belki de en büyük sorumluluğun bizlerde olduğu günler çok yakında. Emeğimizin karşılığının bizlere lütuf değil hak olarak verildiği, insanca yaşamanın ayrıcalık değil eşitliğin gereği olduğu, fikirlerimizi söylemenin, savunmanın özgürlüğümüz için tehdit oluşturmadığı günler de çok yakında. Yeter ki gücümüzün farkına varalım, inandığımız değerleri terk etmeyelim.

Bu dönemde de ortak acılarımız oldu. Aramızdan ayrılan arkadaşları sevgi ve saygı ile anıyoruz. 

Aşık Veysel dostlarına ‘’madem görüyorsunuz, o vakit hoşgörün demiş’’ Bizler de siz geniş ailemizden varsa eksiklerimizi hoş görmenizi diliyoruz.

Umuyoruz ki bu gece yaşanmışlıkların içinde ayrı bir anı olarak yerini alacaktır.

Gecemize destek olan sponsorlarımıza, bu gecenin düzenlenmesinde emeği olan tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma, şube sekreterimiz Eray Kara’ya ve Şube çalışanımız Osman Okumuş’a çok teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Yeni yol mesajı ile konuşmasına son veren Höyük "Son olarak yeni yıl mesajımızı da vermek istiyorum. 2023 yılı tüm dünyada savaşsız, barışçıl, eşitlikçi, adaletli, doğa ve iklim dostu, sanatçi ve sanat dostu, bereketli, neşeli, sağlıklı ve gençlerin söz sahibi olduğu bir yıl olsun. Bu güzelliklere hep birlikte erişmek dileğiyle. Yeni yılımız kutlu olsun" dedi. 

Konuşmalar ve plaket töreninin ardından davetliler gece sanatçı Tolgay'ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlenerek devam etti.