İLHAN, "SAVUNMA YÜRÜYOR" DİYEREK YOLA ÇIKTI

Hukuk devleti, demokrasi ve insan hakları mücadelesinden vazgeçmeyen barolar, parçalama ve ele geçirme projesine karşı Ankara'ya yürüyor. Barolar Türkiye genelinde, iktidarın gündeme getirdiği baroların yapısında değişiklik tartışmalarına karşı baroların bağımsızlığını savunmak için Ankara'ya yürüyor. Yürüyüş geçtiğimiz gün twitterda #savunmayürüyor etiketi ile gündem olmuştu.

  • 19 Haziran 2020 - 08:09
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Barosunu temsilen Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Baro önünde yaptığı basın açıklaması ile Ankara yürüyüşüne başladı. Basın açıklamasına, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, CHP Pamukkale ilçe Başkanı Arda Arpacı, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve baroya bağlı avukatlar destek verirken vatandaşta ilgi gösterdi.

Basın açıklamasında konuşan İlhan, "65 yaş üstü avukatlarımız ofisine gidememenin kaygısını yaşarken baroların yapılarının, seçim sistemlerinin değiştirilmek istendiğini öğrendik. Masumca anlatılıp 'temsilde adaleti sağlayacağız' adı altında baroları kutuplaşan meslek kurumları haline getirmek isteniliyor. Yapısı değişen baroda belli bir sayıya ulaşabilen herkes baro kurabilecek. Peki o baroyu kendi iradesiyle seçen meslektaşları o kalıbın içerisine sokup kategorize etmeyecekler mi" ifadelerini kullandı.

Barolarda nisbi temsil olmayacağının altını çizen İlhan, "İcra  heyetlerinde nisbi temsil olmaz. Meclislerde nisbi temsil olur. Baro meclisi kuracağız deseler onu da konuşuruz ama icra heyetlerinde nisbi temsil isteniyor. Dünyanın hiçbir yerinde baroların birden fazla yapıya bölündüğü görülmemiştir" diye konuştu.

Yürüyüşün detaylarını aktaran İlhan öncelikle geçmişte hayatını yitiren meslektaşların mezarlarını ziyaret ederek Pazartesi Ankara'da olacak şekilde bir güzergah izleyeceklerini belirtti.