İDLİB ŞEHİDİMİZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Denizlili Piyade Onbaşı Halil Çankaya rejim güçleri tarafından yapılan saldırıda şehit düşmüştü. İdlib şehidi annesinin isteği üzere bugün öğle namazının ardından Ankara’da yapılan tören ile defnedildi. Resmi törene vatandaşlar akın etti.

  • 01 Mart 2020 - 14:50
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Önceki günlerde Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçleri tarafından yapılan kalleş saldırı sonucunda 33 askerin şehit düştüğü ve 32 askerin yaralandığı açıklanmıştı. Şehit düşen asker sayısı bir sonraki gün 36 olarak belirlenirken bir şehidin ise Denizlili olduğu öğrenildi. Dün Pamukkale ilçesinin İncilipınar mahallesinde yaşayan babası Mehmet Çankaya’nın evine acı haber ulaşmış ve Denizli halkı yasa bürünmüştü.  Şehit Piyade Onbaşı Halil Çankaya için Denizli protokolü evine akın ederken vatandaşlar ise şehidine bayrak yürüyüşü ile sessiz kalmadı.

BİNLERLE UĞURLANDI

İdlib şehidi Piyade Onbaşı Halil Çankaya’nın annesi Kezban Eldemir Gültepe’nin isteği üzerine bugün Ankara Ahmet Hamdi Akseki Cami’nde yapılan resmi tören ile uğurlandı. Yapılan törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Lideri Devlet Bahçeli katıldı.  Resmi törende dualar ile uğurlanan Piyade Onbaşı Halil Çankaya’ya son görevlerini yapmak isteyen binlerce vatandaş ise cami avlusunda hazır bulundu.

ANNESİ ZOR AYAKTA DURDU

Şehit Piyade Onbaşı Halil Çankaya’nın Ankara’nın Çankaya semtinde ikamet eden annesi Kezban Eldemir Gültepe ve 3 kız kardeşi ise cenaze töreninde gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin annesi ve kız kardeşleri ayakta durmakta güçlük çekerken yakınları ve askerler yanından ayrılmadı.

İdlib şehidi Piyade Onbaşı Halil Çankaya kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Askeri Şehitliği’ne defnedildi.