İBRAHİM ŞENEL İSTİFA SORUSUNA BAKIN NE YANIT VERDİ?

Denizli’nin tanınmış iş insanlarından ve 2023 Genel Seçimlerinde İYİ Parti’nin 2. sıra milletvekili adayı olan Mimar İbrahim Şenel, Osman Saruhan’ın ‘ARA SIRA’ programının konuğu oldu. Gazeteci Mehmet Özden’in sorularını yanıtlayan Şenel, İYİ Parti’den neden istifa etmediniz sorusuna bakın ne yanıt verdi?

  • 08 Nisan 2024 - 16:04
  • Son Güncelleme : 08 Nisan 2024 - 17:34

ARA SIRA programının yerel seçimler sonrasında ilk programının konuk yorumcusu İbrahim Şenel oldu. İYİ Parti’de siyasi hayatına başlayan ve Denizli’nin sevilen isimlerinden birisi olan Şenel, gazeteci Mehmet Özden’in; “Partinizden bir çok isim istifa etti. Genel seçimlerde aday olan 7 vekilin 4’ü yapılan siyasi hataları sebep göstererek istifalarını verdi. Siz neden istifa etmediniz?” sorusuna yapılacak olan kongreyi işaret ederek yanıt verdi.


EN GÜZEL ÖZELEŞTİRİLERDEN BİRİNİ VERDİ

Şenel, İYİ Parti’ye 14 Mayıs’ta aday olup 15 Mayıs’ta istifa etmek için siyasete başlamadım. İYİ Parti’nin ‘Hür ve Müstakil’ söylemine katılıyorum. Demokratik olan hakkımızı kullanmalıydık dedi ve şu sözleri ekledi; “ Bir siyasi partinin ülke yönetiminde iddiası varsa olması gereken budur. Buraya kadar İYİ Parti’nin yürütmüş olduğu bu felsefeyi destekledim. Neyi desteklemedim? Bunun ifade ediliş biçimini, zamanlamasını ve zeminini doğru bulmadım. Bunun yeri yerel seçimler değil, bir önceki seçim olmalıydı. Daha 8 ay önce ülke yönetimini teslim etmeyi düşündüğün insanlar hakkında, hele hele Ankara’da sadece onları kötülemek üzerinden bir siyasi propaganda dili oturtmamak gerekiyordu. Saraçhane’de gidip Ekrem İmamoğlu’nu evladıymış gibi kucakladıktan 8-10 ay sonra sen İstanbul’u yönetemiyorsun dememen gerekirdi. Çıkmalıydık tek başımıza biz daha iyisini yaparız demeliydik. Mansur Yavaş’a AK Parti bu kadar saldırmadı. Sonrasında sürekli devam eden bir kavgacı dil. Vatandaş zaten bundan bıktı ve biz buna itiraz etmek için siyaset yoluna çıktık” dedi.

(Programımızın 39. Dakikası ile 44. Dakikası arasında)

YASİN ÖZTÜRK’ÜN TİPİTİP SÖYLEMİNİ MASAYA YATIRDI!

Programın ilerleyen sürecinde Osman Saruhan’ın, Yasin Öztürk’ün CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında yaptığı ‘TİPİTİP’ ve ‘ULAN’ söylemini hatırlatması üzerine ise şu sözleri söyledi:

“52 yaşındayım ve hayat felsefem şu; ‘Kötü üslup doğru sözün celladıdır.’ Orada Yasin Öztürk’ün  Özgür Özel’e yaptığı eleştiri doğrudur. Siz oy isteyecekseniz önce gidip AK Parti’den isteyin. Neden gelip İYİ Parti’den istiyorsunuz. Biz zaten cephe olarak aynı yerde duruyoruz. Sende muhalefetsin bende muhalefetim. Ama bizim önce yıpratmamız gereken taraf iktidar bloğu. O yüzden git oyunu oradan iste. Yasin’in bu söylemi doğru. Ama ‘ULAN’ ve ‘TİPİTİP’ diye bu cümlenin başına getirdiğinde sözün doğruluğunu yıpratmış oluyoruz 

(44. Dakikanın sonrasında)

İSTİFA EDECEK MİSİNİZ?

ARA SIRA programında gazeteci Mehmet Özden'in 'istifa edecek misiniz?' sorusuna ise İYİ Partili İbrahim Şenel kurultayı işaret ederek yanıt verdi. Şenel kurultayda alınacak olan kararın neticesinde fikir vereceğini kaydetti.