HÜLYA ER TORTOP’UN KATİLİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VERİLDİ

Denizli’de hemşire Hülya Er Tortop’u öldürdüğü için 16 aydır tutuklu yargılanan Murat Tortop için ağırlaştırılmış müebbet hapis kararı çıktı.

  • 15 Mart 2024 - 07:40
  • Son Güncelleme : 15 Mart 2024 - 07:42

Aralık 2022’de hemşire eşi Hülya Er Tortop’u katleden Murat Tortop’un yargılandığı davanın Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmasında karar çıktı. Mahkemede konuşan Hülya Er Tortop’un kardeşi, Murat Tortop’un kardeşi ve çocuklarına psikolojik şiddet uyguladığını dile getirirken 11 defa bıçaklayarak öldürdüğünü ve Murat Tortop’un haksız tahrikten yararlanmak için yanıltıcı ifadeler kullandığını söyledi. Denizli Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesince sanık Murat Tortop için kasten öldürme, duruşmadaki hal ve tavırları, 3 çocuk annesini öldürmesi sebebiyle ağırlaştırılmış müebbet cezası verilirken tahrik indirimi uygulanmadı.  


Murat Tortop’a verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla ilgili Hülya Er Tortop’un Avukatı Zahide Kiraz Denizli Adliyesi önünde açıklamalarda bulundu. Hukuki sürece ilişkin bilgilendirme yapan Kiraz, “Umarım bir daha böyle süreçler yaşanmaz” dedi. Duruşmada Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Denizli İl Müdürlüğünce görevli avukatlar da bulundu. Ayrıca Denizli Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Veli-Der Denizli Şubesi ve Tüm Emeklilerin Sendikası temsilcileri de duruşmayı takip etti.