HOROZ CAYIR CAYIR CEZA YİYOR!

Bu sezon keyfi davranışlar nedeniyle toplamda PFDK’dan 435 bin TL kulübün kasasını zarara uğratan Denizlispor yönetimine yine ağır ceza geldi.

  • 11 Aralık 2020 - 10:25
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Denizlispor Kulübü’ne toplamda 209 bin TL daha para cezası verdi! Taraftarlar ise, Denizlispor için toplanan paraların böyle sebeplerle çar çur edilmesine tepki gösterdi.

SÜREKLİ KULÜBÜ ZARARA UĞRATIYORLAR

Yayıncı kuruluş haricinde röportaj verilmesi nedeniyle 150 bin TL, protokol tribününe istenen sayıdan fazla kişi alınması nedeniyle 24 bin TL ve yönetici Kaan Şanlıkan’ın rakip takım mensuplarına hakareti nedeniyle 35 bin TL olmak üzere kulüp yine 209 bin TL daha zarar uğratıldı.

HAK MAHRUMİYETİ CEZASI DA ALDILAR

Yönetici Kaan Şanlıkan 30 gün hak mahrumiyeti cezası alırken, başkan yardımcısı Nevzat Yakı’nın maça kulüp görevlisi gibi gösterilip sokulan oğlu Mustafa Yakı ise 21 gün hak mahrumiyeti cezası aldı! Aynı maçta Fenerbahçe sportif direktörü Emre Belezoğlu ve Selçuk şahin, akredite edilmediği halde protokol tribününe girdiği için ihtar cezası aldı.

PROTOKOLÜ DE CİDDİYE ALMIYORLAR

Fenerbahçe maçında yönetici Yavuz Cinkaya, yedek kulübesindeki kendi futbolcularına yönelik hakareti nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından uyarıldı. Ancak Cinkaya’nın bunu önemsemediği öğrenildi. Denizli Valisi Ali Fuat Atik de, yöneticilerin bu davranışından dolayı protokol tribününü terk etti.

CEZA PARALARINI YÖNETİCİLER DEĞİL KULÜP ÖDÜYOR!

Şimdiye kadar yöneticilerin gereksiz davranışları yüzünden alınan toplamda 644 bin TL’nin de kulübün kasasından çıkacağı öğrenildi. Yönetim kurulu toplantısında birkaç yöneticinin ‘Bu paraları ceza yiyen ödesin’ teklifini başkan Ali Çetin’in reddettiği ve kendilerinin kulüp için çalıştığı için yöneticilerin değil kulübün kasasından bu paraların ödenmesini istediği öğrenildi.

İŞTE PFDK’DAN GELEN CEZA

“Denizlispor Kulübünün, 06.12.2020 tarihinde oynanan Denizlispor-Fenerbahçe A.Ş. Süper Lig müsabakasında, 1. güvenlik bariyeri dahilinde yayıncı kuruluş haricinde röportaj verilmesinden dolayı Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Talimatının 8/13. maddesi uyarınca 150.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada Denizlispor Kulübünün, protokol tribününe talimatta belirlenen sayıdan fazla kişinin alınmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 24.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Denizlispor Kulübü idarecisi Kaan Şanlıkan'ın, rakip takım mensuplarına yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 41/1-b ile 11. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 30 gün hak mahrumiyeti ve 35.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada Denizlispor Kulübü görevlisi Mustafa Yakı’nın, müsabaka hakemlerine yönelik hakareti nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ile cezalandırılmasına, Fenerbahçe A.Ş. görevlisi Emre Belezoğlu’nun 06.12.2020 tarihinde oynanan Denizlispor-Fenerbahçe A.Ş Süper Lig müsabakasında, akredite edilmediği protokol tribününe girmesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada Fenerbahçe A.Ş. görevlisi Selçuk Şahin'in, akredite edilmediği protokol tribününe girmesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına…”