HİZMET-İŞ SENDİKASI'NDAN BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU'NA ZAM SÖZÜ HATIRLATMASI

HİZMET-İŞ Sendikası Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’na seçim öncesi belediye emekçilerine verdiği zam sözünü bir kez daha hatırlattı.

  • 16 Temmuz 2024 - 20:59
  • Son Güncelleme : 16 Temmuz 2024 - 21:01

Başkan Söylemez, belediye çalışanları adına yaptıkları ek protokol görüşmelerinde, Çavuşoğlu'nun seçim öncesinde vaat ettiği maaş zammının hala yerine getirilmediğini belirtti. Bu durumun çalışanlar arasında büyük hayal kırıklığına yol açtığını ifade etti.

Başkan Çavuşoğlu’nun 25.000 TL Maaş Sözü Tutulmadı

Sezai Söylemez, “31 Mart seçimleri sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun, belediye çalışanlarının maaşlarının sosyal yardımlar, yemek yardımı, ulaşım yardımı ve ikramiye hariç net 25.000 TL olacağına dair verdiği sözün halen yerine getirilmediğini” söyledi. Belediye tarafından sunulan teklifin, tüm sosyal haklarla birlikte 25.000 TL maaş olarak geldiğini ve bunu kabul etmediklerini belirtti.

Yetkili Tek Sendika HİZMET-İŞ

Söylemez, HİZMET-İŞ Sendikası olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde yetkili tek sendika olduklarını ve bu yetkinin 31.12.2025 tarihine kadar devam ettiğini vurguladı. Ancak Başkan Çavuşoğlu’nun, Belediye-İş Sendikası ile ek protokol imzalamış gibi basına haber servis ettirdiğini iddia etti. Söylemez, işçinin onay vermediği hiçbir ek protokol ya da toplu iş sözleşmesini imzalamayacaklarını belirterek, Başkan Çavuşoğlu’nun verdiği sözü tutması halinde emekçiler adına masaya oturmaya hazır olduklarını söyledi.

HİZMET-İŞ'ten Tepki

Başkan Söylemez, Denizli Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının haklarının korunması ve iyileştirilmesi konusunda kararlı olduklarını ve çalışanların mağduriyet yaşamaması için mücadele edeceklerini belirtti. Başkan Çavuşoğlu’na verdiği sözleri hatırlatarak, “Emekçilerimizin haklarını savunmaya devam edeceğiz” dedi.