HAYVANSEVERLER PLATFORM ÇATISI ALTINDA TOPLANDI

Denizli’de 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde hayvanseverler bir araya geldi. 3 hayvan hakları örgütünün içinde bulunduğu Denizli Hayvan Hakları İnisiyatifi Platformu yaptıkları açıklama ile tek çatı altında çalışmalarına devam edeceklerini duyurdu.

  • 04 Ekim 2021 - 18:29
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde hayvan hakları aktivistleri tek çatı altında toplandıklarını duyurdu. Kentin farklı noktalarında besleme, bakım, tedavi, sahiplendirme gibi çalışmalar yürüten 3 farklı sivil toplum örgütü artık birlikte çalışma yapacak. Denizli Hayvan dostları Derneği, Denizli Hayvanları Koruma Derneği ve Sempati Hayvanları Koruma Derneği olarak uzun yıllardır Denizli’de hayvan dostlar için çalışma yapan gruplar “Denizli Hayvan Hakları İnisiyatifi Platformu’nda birleşti. 

“Hayvanseverlerin Sorunu Türkiye’de Bir Gerçek”

Platform olarak çalışmalara başlayan ekipler yerel yönetimlerle görüşmeler yaparak Denizli’de hayvanlar için yapılabilecek çalışmaları görüştü. Platform adına açıklama yapan Bülent Gökce “Kentte olan sorunlarla ilgili çözümlerin uygulanması aşamasına geçtik. Biz her zaman söylediğimiz gibi hayvanseverlerin partisi ikinci planda olur. Hayvanseverlerin sorunları Türkiye'de bir gerçektir. Bunun partisi yoktur. Bu duruma siyasi yaklaşmanın doğru olduğunu her zaman dile getiriyoruz Ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Denizli'deki bu platformunda Türkiye'ye örnek olacağı kanaatindeyiz” dedi.

Gökce yeni kanuna göre 25 bin ve üzeri nüfusu olan ilçelerin kısırlaştırma ve bakım merkezi açma zorunluluğu olduğunu söyleyerek Denizli’de de ilçe belediyelerin bu konuda çalışmalar yaptığını duyurdu. 

“Belediyelerle Savaş Halinde Değil Barış Halinde Çözümler Uygulayacağız”

 Platform sözcüsü Gökce açıklamasında “Artık önümüzdeki zaman diliminde platform olarak belediyelerle savaş halinde değil, yan yana barış halinde, çözümler uygulayacağımız bir döneme giriyoruz. Bu konudaki sivil toplum örgütleri olarak, biz savaşmak değil, çözüm odaklı, yerel yönetimler ile beraber çalışmak taraftarıyız. Ama buna rağmen yanlış şeyler yapılırsa, bununda karşısında olacağımızı belirtmek isteriz” diye konuştu.