HAVADAN MÜDAHELE SONRASINDA YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Denizli'nin Buldan İlçesinde başlayan yangın havadan müdahalenin ardından kısmen kontrol altına alınırken Denizli Valisi Ali Fuat Atik "Gece saatlerinde tamami ile kontrol altına alınmış olacağını tahmin ediyoruz" mesajını verdi.

  • 02 Ağustos 2021 - 21:39
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’nin Buldan İlçesi Türlübey Mahallesinde başlayan ve hızla yayılan yangın, söndürme uçağının müdahalesi ile kontrol altına alınmaya başlandı. 

Türlübey Mahallesi dahil 3 mahallenin kontrol amaçlı olarak boşaltılmasına sebep olan yangın ile ilgili açıklama yapan Denizli Valisi Ali Fuat Atik "Yangın bölgesine 40 ton su kapasiteli bir uçak geldi ve 2 sorti yaparak yangının kontrol altına alınmasını sağladı. Bölgede söndürme çalışmaları devam ediyor ve gece saatlerinde tamamen söndürülmesini bekliyoruz" dedi. 

BİR KİŞİ YARALANDI 

Yangının duyulmasının ardından bölgeye ulaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca söndürme çalışmalarını yakından takip ederken, 1 kişinin söndürme görevlisinin ambulansla hastaneye sevk edildiğini söyledi. Karaca, bölge halkı ile yangının kontrol altına alınması için koordinasyon kurulmasına öncülük ederken, yaşananları canlı yayınlarla kamuoyu ile paylaştı. 

BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINDA

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi. Başkan Zolan;Kahraman görev arkadaşlarımız, ormancı kardeşlerimiz ve fedakar vatandaşlarımızın üstün gayretleri sonucunda Buldan'daki yangın büyük oranda kontrol altına alınmıştır" dedi.