HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE SANTRALE ZORUNLU İNİŞ YAPTI

Pamukkale'den havalanan balon, Sarayköy'de, hava şartları nedeniyle zorunlu iniş yaptı.

  • 15 Mart 2022 - 15:04
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Pamukkale'den havalanan balon, olumsuz hava şartları nedeniyle Sarayköy ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bir bölgeye zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı. Çevrede bulunan vatandaşların bakışları arasında gerçekleşen olay, balonun usta pilotu sayesinde korkulan olmadan atlatıldı. Balonu kontrollü bir şekilde indirmeyi başaran balon pilotu daha sonrasında mahalle muhtarı Mustafa Türkyılmaz'ı da alarak tekrar gökyüzüne çıktı. 

İLK MÜDAHALE MUHTARDAN

Sarayköy ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Mustafa Türkyılmaz, balonun zorunlu iniş yaptığı bölgeye ilk gidenlerden oldu. Balonda bulunan pilot ve ekibinin daha güvenli bir bölgeye taşınmalası için yardımcı olan mahalle muhtarına balon pilotu da ufak bir jestte bulundu. Muhtarı alarak Sarayköy semalarında dolaştılar.


OLUMSUZ HAVA DEVAM ETMELERİNE İZİN VERMEDİ

Olumsuz hava şartları devam edince havadan tekrar iniş yapmak zorunda kalan pilot bu sefer daha tehlikeli bir bölgede iniş yaptı. İstasyon Mahallesi'nde bulunan Beton Santraline zorunlu iniş yapan balon bu sefer korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Mahalle muhtarınında içerisinde bulunduğu balon o bölgeden gelen pikap yardımıyla güvenli bir bölgeye alındı.