HATİPOĞLU: YEMEK İÇİN ET, İÇMEK İÇİN SÜT BULAMAYACAĞIZ

Hayvancılık girdilerinin çok artması, sağmal ineklerin kesimine neden oluyor. Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Denizli Tarım Platformu Başkanı İrfan O. Hatipoğlu, uygulanan tarım politikasının hayvancılığı fason üretime dönüştürdüğünü belirterek “Yem üretimi için kullanılan girdilerin yüzde 85’i ithal, hayvanlarda ithal. Biz burada yalnızca besleyip tüketiyoruz. Hayvancılığın bu duruma düşmesinin nedeni süt sığırı yetiştiriciliğinin desteklenmemesi” dedi.

  • 23 Eylül 2022 - 17:47
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Hatipoğlu açıklamasında hayvancılığın üretir durumda olmasının süt sığır yetiştiriciliği ile ilintili olduğunu, inekleri keserseniz ne et üretimi ne de süt üretiminin olamayacağını vurgulayarak “Dişi hayvanları bugün olduğu gibi keserseniz ne süt üretimi olur ne de et üretimi. Önümüzdeki kış ne yemek için et ne de içmek için süt bulamayacağız. Margarinden üretilmiş peynirleri tüketmek zorunda kalacağız. Su ile çoğaltış süte, zehir olan melamin maddesi katkısı konup koyulaştırmış yoğurtları tüketmeye mecbur kalacağız. Süt ineklerine keserek yalnızca bir sektörü değil, insanların sağlığı da tehlikeye atılıyor” açıklamasında bulundu.

Başkan Hatipoğlu, süt üretiminin sürdürülmesi, bir litre süt ile bir buçuk kilogram yem alınmasının gerektiğini, oysa bugün 850 gram yem alına bildiğini belirterek “Ulusal Süt Konseyi süt fiyatlarını bu ölçüye taşımalıdır. Bunu yapmazsa süt hayvanı yetiştiriciliği yok olacak” uyarısına yaptı.