HAR VURUP HARMAN SAVURMANIZA İZİN VERMEYECEĞİZ

İYİ Parti Bekilli Meclis Üyesi Gökhan Güleçyüz, Ak Parti Bekilli İlçe Başkanı Abdurrahman Akdoğan’a bir gazeteye yaptığı açıklamasının ardından tepki gösterdi.

  • 13 Ocak 2021 - 06:12
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Güleçyüz, “Bizi Bekilli’ye hizmet gelmesini engelliyor gibi gösteriyorsunuz ama biz neyi satacağınızı, ne için kredi ile borçlanmak istediğinizi merak ediyoruz. Bekilli halkının parasını har vurup harman savurmanıza izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Bekilli İlçe Başkanı Abdurrahman Akdoğan, Bekilli’nin Millet İttifakı Belediye Meclis Üyelerini ‘hizmet gelmesini istemiyorlar’ diyerek bir gazeteye açıklama yaptı.

Bu açıklamanın üzerine Bekilli Belediye Meclis Üyesi Gökhan Güleçyüz, konuyla ilgili konuştu. Güleçyüz, “Bizi Bekilli’ye hizmet etmek istemiyorlar diye tanımlayamazsınız. Böyle bir beyanda bulunup algı operasyonları ile Bekilli halkına bizi şikayet edemezsiniz. Biz hizmet etmek istemiyor değiliz, biz beraber yapacağımız hizmetler için istediğiniz yetkiyi, hangi hizmette kullanacağınızı sorguluyoruz.

Borçlanma yetkisi istiyorsunuz, fakat ne için istediğiniz belli değil. Alt yapı üst yapı yapacağız diyorsunuz fakat mecliste kredili borçlanma yetkisi isterken, belediye hizmetleri adı altında istiyorsunuz. Biz Bekillimiz için atılacak her adımın, yapılacak her hizmetin arkasında dururuz. Biz Bekillimize hizmet etmek için gerekli her taşın altına elimizi sokarız. Fakat alt yapı ve üst yapı adı altında kredi çekilecek, Bekillili hemşehrilerimiz yıllarca sürecek kredi yükünün altına girecek, bizimde buna onay vermemiz istenecek. Çekilecek kredide, harcanacak parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı olacak. Biz bu vebalin altına girmeyeceğiz” dedi.

2021 Meclis toplantısında görüşülen Taşınmaz malların satılması ve encümene yetki verilmesi hususunda da açıklamalarda bulunan Güleçyüz, “Kredi yetkisinden önce taşınmaz malların satışı yetkisini istediler. Nereyi satacaksınız, niye satacaksınız diye soruyoruz ama cevap yok. Yetki vermiyoruz, biz meclis üyeleri olarak ardını arkasını göremediğimiz bir satışa, bir krediye nasıl onay verelim. Bekillili vatandaşlar ‘Siz bizim hakkımızı niye savunmadınız’ diye sorarlarsa ben ne cevap vereceğim. Hizmet etmemize engel oluyorlar diyerek ortalığı ayağa kaldırmanın bir mantığı yok. Otobüs alacağız dediniz, karşı çıktık mı? Hayır, hep birlikte onay verdik. Şimdide bunu istiyoruz. Kaynağın nerelere harcanacağı açıklanır, her şey açık ve net olursa biz onay da veririz, yetki de veririz.” diye konuştu.