HAKÇA SİVİL DÜŞÜNCE İNİSİYATİFİ, 25 KASIM'A ÖZEL SEMBOL OLUŞTURDULAR

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında bir farkındalık hareketi düzenleyen HAKÇA Sivil Düşünce İnisiyatifi, Denizli’de farkındalık oluşturacak bir eylem gerçekleştirdi.

  • 25 Kasım 2023 - 20:51
  • Son Güncelleme : 25 Kasım 2023 - 20:58

Bir grup genç tarafından kurulan HAKÇA Sivil Düşünce İnisiyatifi, Denizli’de ilk farkındalık eylemlerini 25 Kasım’a özel gerçekleştirdi. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında Merkezefendi Kültür Merkezi’nde toplanan grup, siyahlar giyerek gerçekleştirdikleri farkındalık hareketi kapsamında sosyal medyaya özel bir kamu spotu çekimi gerçekleştirdi. Çekimle birlikte şehir için önem oluşturdukları bir anıt yazı içinde açılış yapan inisiyatif üyeleri, örgütlü mücadele vurgusunda bulundu. 


HAKÇA Sivil Düşünce İnisiyatifi adına konuşan İnisiyatif Sözcüsü Hazal Ertemur, “Yapmış olduğumuz etkinlikle sivil mücadelenin önemini vurgulamak istedik. Hava şartları nedeniyle kapalı bir alanda yapmaya karar verdiğimiz etkinliğimiz sonrasında bir basın açıklaması okumaktansa günün anlam ve önemini vurgulayacağımız bir sembolü şehre kazandırmak bizim için daha önemliydi. Bu sebeple etkinliğimizde sosyal medyada farkındalık oluşturacak bir çekim yapıp ardından anıtımızın açılışını yaptık. Bu özel günde bizleri yalnız bırakmayan tüm gönüllü inisiyatif üyelerimize, PAHOY’a ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne teşekkür ederiz. Hazırlamış olduğumuz bu anıt haftalık olarak şehrin belirli bölgelerinde sergilenecektir. Örgütlü mücadelemiz günden güne büyüyerek toplumsal farkındalık yaratacak etkinliklere imza atacaktır” dedi.