HAK ETTİĞİMİZ ÜCRETİN DAHA YÜKSEK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Denizli Eğitim – iş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan eğitim çalışanlarına verilen ücret üzerine açıklamada bulundu. Bulunduğu açıklamada ödenen ücretin daha yüksek olması gerektiğini belirten Aydoğan “Hak ettiğimiz ücretin daha yüksek olduğunu düşünüyoruz” dedi.

  • 09 Kasım 2021 - 09:56
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Eğitim Çalışanlarına verilen ücretin yetersiz olduğuna dair Denizli Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan açıklamada bulundu. Başka Aydoğan açıklamasında “Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli İl merkezinde çalışan yaklaşık 12.000 eğitim çalışanının maaş sözleşmesini yenileyecek. 2019 yılı Şubat ayında TC Ziraat Bankası ile yapılan sözleşme 3 yıllık süreyi kapsıyordu.

Bir önceki sözleşme döneminde imza kampanyaları düzenledik, konuyu gündemde tuttuk. Ancak İl Milli Eğitim müdürlüğü daha şeffaf ve emekçilerin yararına bir sözleşme yapmak yerine yetkili sendika ile birlikte kısır bir sözleşme yapıp eğitim emekçilerini sembolik rakamlara mahkum etmiştir.

Aynı hatanın bir kez daha yapılmamasını istiyoruz. Emekçilerin hakkını korumak ve yükseltmek hepimizin görevidir. Bizler izleyici olarak değil, söz hakkımızla o toplantıya katılmak istiyoruz.

Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde çalışan yaklaşık 12.000 kişiyi kapsayan maaş promosyon sözleşmesi ile 3 yıllık peşin 1801 TL promosyon ödemesi yapılmıştı. Yeni yapılacak sözleşmenin taleplerimiz doğrultusunda açık artırma yöntemiyle yapılmasını istiyoruz.

Diğer ilçelerle ve illerle karşılaştırıldığında çalışan sayısını düşünürsek bu ücret çok düşük düzeydedir. Kabul edilebilir değildir. Bazı ilçelerimizde ödenen promosyon ücretleri aşağıdaki gibidir:

Acıpayam ilçesinde            : 4.350 TL (3 yıllık peşin)

Buldan ilçesinde                 : 3.180 TL (3 yıllık peşin)

Çivril ilçesinde                     : 4.210 TL (3 yıllık peşin)

Aydın Nazilli ilçesinde       : 6.350 TL (3 yıllık peşin)

Eğer çalışan sayısının çokluğu bir engel olarak görülüyorsa Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinin ayrılarak sözleşmelerin yapılması uygun olacaktır.

Hak ettiğimiz ücretin daha yüksek olduğunu düşünüyoruz. Yapılacak olan sözleşmenin en düşük memur maaşı baz alınıp taban sınır belirlenerek ihalenin tüm sendika temsilcilerine söz hakkı verilerek yapılmasını talep ediyoruz. Eğitim-iş olarak eğitim emekçilerimizin hakkını her koşulda arayacağız. Konunun takipçisiyiz” dedi.