HAFİZE KURBAN CİNAYETİNDE FLAŞ GELİŞMELER

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi Hafize Kurban'ı (23) bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında 'Tasarlayarak eşi kasten öldürme' suçundan dava açılan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenilen Uğur Kurban’ın (24), ikinci duruşması görüldü.

  • 03 Ocak 2020 - 16:33
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde boşanma aşamasında olduğu 2 çocik annesi eşi Hafize Kurban'ı sokak ortasında bıçakla yaralayıp ölümüne neden olan Uğur Kurban'ın Denizli 6 Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci duruşması görüldü. Duruşmayla ilgili flaş gelişmeleri Ayna Haber ortaya çıkardı.

Duruşmada Hafize Kurban'ın yakınları babası Mustafa Balık, annesi Huriye Balık  kız kardeşi Hacer Balık ve Habibe Pelit dinlendi. Müşteki sıfatıyla ifade veren Kurban'ın yakınları, Uğur Kurban'ın Hafize Kurban'ı tasarlayarak öldürdüğünü iddia ederek şikayetçi olduklarını söyledi.

"KURTARIN YAŞAMAK İSTİYORUM"

Hafize Kurban’ın babası Mustafa Balık ifadesinde “Uğur Kurban kızımın bir başkasıyla görüştüğünü ve elinden kimsenin kızımı alamayacağını söyledi. Uğur Kurban’ı eve çağırdığımda kızımın boğazına yapıştı ve yumruk vurdu. Ben araya girerek ayırdım. O sıra kızım evden kaçtı. Akşama kadar bir çok yerde kızımı aradım. Kızım akşam Devlet Hastanesi’nde olduğunu belirtti. Karakola götürmüşler bende gidip kızımı aldım karakoldan. Uğur Kurban’a nasihat verdim, “Her şey düzelir, düzelmezse de boşanabilirsiniz” diye. Kızımı evime getirdikten yarım saat sonra Uğur Kurban evime geldi. Kendi babası Uğur Kurban’ı götürdü ancak hala evimizin bulunduğu sokakta beklemeye devam ettiler. Markete gitmek için dışarı çıktığımda Uğur Kurban bana küfürler savurdu.  Bunlar yaşandıktan 4 gün sonra Uğur Kurban’ın ev sahibi beni aradı. Evi Uğur Kurban’ın boşalttığını ve benim de evi temizlemem gerektiğini söyledi. Kızım Hafize ve eşimle birlikte evi temizlemek için Uğur Kurban’ın evine gittik. Uğur Kurban eve gelerek kızımla konuşmak istedi. Önce biraz konuştular sonra dışarı çıktılar. Kızımın kucağında küçük torunum vardı. Uğur Kurban ısrarla kızıma çocuğu bırakmasını söyledi ancak kızım çocuğunu bırakmadı. Dışarı çıkmalarından 5 dakika sonra çığlık sesleri geldi. Yanlarına gittiğimde kızım kanlar içinde 'kurtarın, yaşamak istiyorum' diyordu. Sanık Uğur Kurban çocuklarının önünde kızım Hafize Kurban’ı katletti” dedi. 

"KIZIMIN BOĞAZININ KESİLDİĞİNİ GÖRDÜM"

Anne Huriye Balık ise ifadesinde “Sanık kızımı hunharca ve tasarlayarak öldürmüştür. Böyle bir şey olacağını tahmin bile etmiyorduk. Çünkü olaydan 1 gün önce Uğur Kurban bizden helallik istedi ve bizimle güzel güzel konuşarak güvenimizi kazandı. Ama ardından kızımı öldürdü. Keşke boşasaydı ve bitirseydi evliliğini. Uğur Kurban beni de arayarak 'Benim elimden Hafize’yi kimse alamayacak' diyerek tehdit etmişti. Olay günü çığlıkları duyarak çıktığımızda kızımın boğazının kesildiğini gördük boğazından kanlar akıyordu ancak bir süre sonra kan kendiliğinden durdu. Torunlarım bu olaya şahit oldu. Büyük torunum yolda el ele tutuşan anne çocuk gördüğünde ağlıyor” dedi. 

"ÇOCUĞUNUN AĞZINA ACI BİBER SÜRDÜ"

Hafize Kurban’ın kız kardeşi Hacer Balık ifadesinde “Hafize ve ben birbirimize çok yakındık. Her şeyini bana anlatırdı. Uğur Kurban ile sürekli kavga ederlerdi ve Uğur Kurban Hafize’ye daha önce de boğazına makas dayayarak şiddet uygulamıştı. Uğur Kurban her zaman şiddete meyilliydi.  Hafize bana Uğur Kurban’ın cinsel zorlamalar yaptığını ve kabul etmediğinde de şiddete başvurduğunu anlatmıştı.  Uğur Kurban kendi çocuklarına da şiddet uygulardı. Kız çocuğuna daha çok şiddet gösterirdi. Uğur Kurban’ın sıklıkla kullandığı bir küfrü kullandığı için çocuğunun ağzına yetişkin insanların bile yiyemeyeceği biberi sürmüştü” dedi.

HAKİM KATİLZANLISINI SUSTURDU

Hacer Balık’ın ifade verdiği sırada söz hakkı almadan araya giren katil zanlısı Uğur Kurban hakim tarafından susturuldu. 

"ABLAN BAŞKA KOCAYA KAÇTI DEDİ"

Son olarak dinlenen müşteki Habibe Pelit ise ifadesinde “Ablam ve ben her gün telefonla konuşurduk. Ben yine böyle bir günde ablamı aradım. Telefona Uğur Kurban çıktı ve bana 'Ablan başka kocaya kaçtı' dedi. Eşimle birlikte babamın evine gittiğimde babam ablamı arıyordu.  Ablam bulunduktan sonra birkaç gün bende kaldı. Ablamı daha önce başka bir erkekle gördüğüm iddiaları doğru değildir. Bahsi geçen olayda ablam ve tanımadığım erkek şahıs yalnız değildi.  Ablamın arkadaşı da yanlarındaydı ve erkek şahısın ablamın arkadaşının akrabası olduğunu öğrendim” dedi. 

Müştekilerin dinlenmesinin ardından devam edilen duruşma 28 Şubat 09:45’e ertelendi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Uğur Kurban hakkında 'tasarlayarak eşini kasten öldürme', 'eşe karşı kasten yaralama' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' ile 'kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlamıştı.

Kaynak: aynahaber.net